StoryEditorOCM
Regijanije valjda lagao?

Priča o Vučićevom ‘superherojstvu‘ ne drži vodu: govorio kako su mu htjeli oduzeti zastavu, u UN-u se čude

Piše I.V./ JL
27. svibnja 2024. - 18:13

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije odlaska na Opću skupštinu UN-a, gdje se glasovalo o Rezoluciji o Srebrenici, u srpskim tabloidima je predstavljen kao superheroj koji ide na "izazovan i težak" put. Poslije usvajanja rezolucije ogrnuo se srpskom zastavom, a mnogi mediji pisali su kako je to napravio usprkos protivljenju predsjednika Opće skupštine UN-a i osiguranja, kojem je Vučić navodno i odbrusio kad su zatražili da skine zastavu.

"Vučić se ogrnuo trobojnicom, osiguranje zahtijevalo da je skine, on im odbrusio!", objavio je Alo.

"Osiguranje tražilo Vučića da skine zastavu! Predsjednik uputio moćne riječi: Nitko na svijetu neće mi uzeti moju zastavu!", ovako je pak glasio naslov na portalu Srbija danas, dok je Una svoj tekst naslovio s: "Nitko mi neće oduzeti moju zastavu: Fotografija koja je obišla svijet - Vučić ogrnut trobojnicom na Općoj skupštini UN-a".

No sad su iz UN-a rekli kako se to uopće nije dogodilo, tvrdeći da je sjednica protekla mirno i bez incidenata, prenosi Nova.rs, prenosi Jutarnji list.

Brojni srpski portali koji su pisali o navodnom incidentu ovako su opisali slijed događaja: U znak protesta i hrabrosti, Vučić se ogrnuo zastavom Srbije usprkos protivljenju predsjednika Opće skupštine UN-a. Osiguranje je zatim zatražilo da predsjednik Srbije skine zastavu, na što je Vučić odgovorio: "Nitko na svijetu neće mi uzeti moju zastavu".

Ogrtanje zastavom moglo se vidjeti u prijenosu uživo Opće skupštine UN-a, ali ni u jednom trenutku nije se ni čulo ni vidjelo negodovanje predsjednika Opće skupštine UN-a. Osim toga, u prijenosu se nije moglo vidjeti ni čuti da je osiguranje prišlo Vučiću ili mu reklo bilo što u vezi sa zastavom.

Medijski tim Ujedinjenih naroda navodi kako nije bilo negodovanja zbog Vučićevog ogrtanja zastavom.

"Ničega od toga nije bilo. Nije bilo problema tijekom sjednice", potvrdio je Stéphane Dujarric, glasnogovornik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 18:57