StoryEditorOCM
Regijakakva država

Nadrealno stanje: evo kako Vučićevi pijuni pozivaju ljude na prosvjed i hvale se izgledom; Žena mu nije ostala dužna

Piše Vijesti SD
25. svibnja 2023. - 16:40

- Dali su mi popis i rekli da krenem redom zvati ljude. Kreće se oko jedan ili dva popodne... Ja radim u Telekomu, pa sam dobio slobodan dan. 

Ovako član Srpske napredne stranke iz Zrenjanina, koji se predstavlja kao Aleksandar Perić, nasumično poziva građane na kontraprosvjed ispred Narodne skupštine u Beogradu 26. svibnja. Jedna građanka iz ovog vojvođanskog grada snimila je razgovor s lokalnim ‘naprednjakom‘ i tako svima pokazala na koji način SNS vrbuje građane da dođu na ‘najveći skup ikada‘, kako ga je krstio lider stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, piše Nova.rs.

Gotovo svakodnevno stižu svjedočanstva o ogromnim pritiscima na zaposlene i sve druge građane da dođu na kontraprosvjed Srpske napredne stranke (SNS), u petak. Pripremljene su kvote, autobusi su organizirani, a ‘naprednjaci‘ već prebrojavaju građane i vrše pritisak da se dođe na stranački ‘skup nade‘, kako su ga nazvali čelnici SNS.

Redakciji Nove danima stižu svjedočanstva brojnih primjera pritisaka na zaposlene kako bi se u što većem broju pojavili na kontraprosvjedu SNS-a u petak 26. svibnja. Građanima se nudi liječnik ‘preko reda‘, dnevnice, prijevoz do Beograda i nazad, napredovanje u službi, ali i prijeti otkazima ukoliko se odluče ne pojaviti na ‘najvećem skupu u povijesti‘.

Jedan od takvih poziva, gdje se provjerava ‘puls‘ građana hoće li doći u Beograd, stiže iz Zrenjanina gdje je lokalna stanovnica snimila razgovor s ‘naprednjakom‘ koji je zove na prosvjed. Ni njoj nije jasno kako je spomenuti pristalica SNS-a stigao do njenog broja telefona.

Iako se na nekoliko trenutaka snimka ‘sječe‘, glavne poruke mogu se jasno čuti.

Aleksandar: Aleksandar ovdje iz Srpske napredne stranke… (snimka se prekida)

Zrenjaninka: Ne znam ništa o tome, nitko me nije zvao.

Aleksandar: Meni su jučer dali popis, pa su mi rekli da zovem ljude i ja sam krenuo zvati redom, pa sam nekoga dobio, a nekog ne.

Zrenjaninka: Pa kako da ja sad znam, neki Aleksandar iz SNS-a. Kome se trebam javiti, vama?

Aleksandar: Ja sam zvao jučer, pa sam proslijedio Oliveru Mitroviću ljude koji su zainteresirani. Znate li tko je on?

Zrenjaninka: Kako ne bih znala. Vi ste Aleksandar Perić?

Aleksandar: Da. Visok sam… Pretpostavljam da se negdje oko jedan ili dva kreće, ali još nam nije javljeno.

Zrenjaninka: A, kako kad radim? Da uzmem slobodan dan?

Aleksandar: Ja sad ne znam gdje radite, ja radim u Telekomu i dat će mi slobodan dan za to.

Zrenjaninka: Ne mogu tako. Tko će mi čuvati djecu, imate li vi djecu?

Aleksandar: Imam, dvoje.

Zrenjaninka: A, je li to onaj miting ‘Srbija sanja i snove ostvaruje‘. Aleksandre Periću, kako Srbija sanja kada je pobijeno osmero djece i još zoveš telefonom ljude. Treba te biti sramota.

Aleksandar: Što da me bude sramota?

Zrenjaninka: Kako ćeš djetetu objasniti kako se odrasta u čovjeka. Vi ćete klicati ‘Aco Srbine‘, a Srbija treba da žaliti 40 dana. Ne obraćajte mi se više, da me više niste nikada pozvali. Odakle vama pravo da zovete ljude, tko je vama dao moj broj telefona. Oliver Mitrović? Koji je tukao građane 2021. godine.

Komunikacija se ovdje završava, ali iz Nove.rs ne znaju jesu li prestali i pritisci na građane da se pojave na kontraprosvjedu 26. svibnja ispred Narodne skupštine.

Da su ‘naprednjaci‘ ozbiljno ‘zasukali‘ rukave i krenuli u pripremu za veliki kontraprosvjed ispred Narodne skupštine potvrđuje serija pritisaka na građane iz čitave države. Svjedočenja se pojavljuju svakog dana, objavljuju prepiske, kvote, autobusa, prijetnje, a sve u cilju kako bi se napravio najveći skup u povijesti Srbije.

Prema informacijama Nove, planiran je dolazak 2.200 autobusa iz cijele Srbije na skup u Beograd. Osim toga, imali su uvid u dopise koji se šalju odborima SNS širom države, u kojima se navodi da je obavezan dolazak i da moraju doći na plato ispred Narodne skupštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:19