StoryEditorOCM
Regijaregija u šoku

Užas u Beogradu: brat ministra Federacije BiH umro nakon sukoba s huliganima koji su klincima oteli loptu

Piše vijesti sd
27. svibnja 2024. - 08:50

NOVIJE: 

Beogradska policija istražuje okolnosti smrti Đorđa Mijatovića (37), brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i poduzetništva Vojina Mijatovića.

U Urgentni centar u Beogradu prevezen je nakon što ga je supruga zatekla u hodniku zgrade. Prije toga dogodio se obračun Mijatovića s navodno dvojicom huligana na sportskom terenu u Voždovcu, piše Blic.

Beogradski mediji opširno pišu o slučaju, a oglasio se i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

- Utvrđuju se činjenice kako je došlo do smrti. Mora se obaviti obdukcija. Policija je sinoć oko 18 i 19 sati dobila dojavu da je došlo do tučnjave i otišla je na lokaciju u općini Voždovac - poručio je Dačić.

Kako je ispričala supruga ubijenoga, do sukoba je došlo nakon što su se njihova djeca požalila da dvojica huligana nisu mališanima htjeli vratiti loptu. Đorđe Mijatović je otišao do parka koji se nalazi nedaleko od zgrade u kojoj je živio. Obzirom da se zadržao, zabrinuta supruga je krenula da ga potraži, ali ga je zatekla u hodniku zgrade. Odmah je pozvala hitnu.

Prema neslužbenim informacijama, do sukoba je došlo - zbog lopte.

Navodno je, kako javlja portal Nova.rs, Mijatović nakon sukoba ispričao supruzi da je zamahnuo prema jednom muškarcu, izgubio ravnotežu, pao i udario glavnom o beton. Po povratku je navodno doživio epileptični napadaj nakon kojega je prebačen u bolnicu u kojoj je i preminuo.

- Otac je izašao, čula se neka galama i kada je supruga izašla saznala je da se sukobio s dvojicom mladića. Prevezen je u Urgentni centar gdje je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje - kaže Dačić.

Dačić navodi da nije riječ o ubojstvu, ali da se utvrđuje je li muškarac preminuo od posljedice sukoba.

- Liječnici tvrde da je muškarac imao i nekih zdravstvenih problema, epileptični napadaj ili možda srčani napad, to treba utvrditi. Najveći problem je što ne postoje kamere i što nema svjedoka kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo - izjavio je Dačić za Blic TV.

Istaknuo je da policija traga za dvojicom muškaraca koji su sudjelovali u sukobu.

Od preminulog oca na društvenim mrežama oprostio se brat Vojin Mijatović.

- Putuj brate moj, na neko ljepše mesto. Jučer je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bi sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je nažalost sastavni dio igre, koja se zove život. Ljudi moji dobri, hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe, napisao je on.

Portal mondo.rs prenosi iskaz jednog svjedoka:

"On i žena su divni ljudi, skromni, dobri. Imaju dvoje djece, sin ima 11 godina i jučer se igrao ovdje u parku gdje je bila grupa tinejdžera. Pošto su ga zadirkivali, požalio se ocu koji je sišao da vidi što se događa. Kad je sišao, bila je tu grupa od 10-ak mladića od 17-18 godina i kad je krenuo prema njima, vikali su ‘Što je bilo, bre?‘... Ne znam kako je došlo do fizičkog kontakta, ali kažu nam da mu je pozlilo i da je pao, imao je napad", kaže jedan susjed.

 

RANIJE:

Kako neslužbeno saznaje portal Dnevni avaz, u nedjelju je u poslijepodnevnim satima u Beogradu ubijen mlađi brat potpredsjednika Vlade FBiH i federalnog ministra Vojina Mijatovića.

Prema nekim informacijama, on je pokušao zaštititi svog maloljetnog sina od grupe huligana, koja je, prema dostupnim informacijama, potom nasrnula na Mijatovićevog brata i izbola ga nožem.

Druga verzija priče je da je Mijatovićev brat pokušao zaštiti dječaka iz susjedstva od huligana.

Napad se dogodio na Karaburmi, oko 15:10 sati. Policija je brzo reagirala i privela osumnjičenog. Istraga je u tijeku, a ministar Mijatović je otputovao u Beograd.

image
Nikola Krstic/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 13:03