StoryEditorOCM
RegijaSumnjivo blizu

Dodik: Više od sat vremena sam razgovarao s Putinom. On se slaže da za RS postoje samo dva puta - i stoji iza nas

Piše Vijesti SD
27. svibnja 2023. - 12:50

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o njegovom posjetu Rusiji. Tom prilikom se pohvalio kako je s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao više od sat vremena.

"Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika", rekao je Dodik, piše klix.ba.

image

AFP

Alexey Filippov/Afp

Dodao je da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati s obzirom na mogućnost da visoki predstavnik Christian Schmidt nametne određena rješenja ovom entitetu u vezi državne imovine.

"Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta - jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram reći kako je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i RS neće ostati sama", naglasio je Dodik.

Zaključio je da je Rusija uvijek čula glas koji dolazi iz entiteta RS te je "jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu", piše klix.ba.

image

AFP

Alexey Filippov/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:45