StoryEditor
Regija‘LJUBAVNO‘ PISMO

Dodik piše Đokoviću: ‘Pokazao si da si među najboljim sinovima koje je ovaj narod iznjedrio kroz vjekove. Puno se toga u Australiji sramnog izdogađalo jer si – Srbin‘

Piše PSD
16. siječnja 2022. - 16:56

–Milorad Dodik, čovjek s američke crne liste i član Predsjedništva BiH, poručio je da je Novak Đoković ponos nacije i da je narod Republike Srpske uvijek bio i ostat će uz njega – javlja "Dnevni avaz".

U pismu upućenom Novaku Đokoviću nakon što je Federalni sud Australije odbacio žalbu najboljeg svjetskog tenisera na ukidanje vize, Dodik je naveo da je Novak Đoković, od početka sportske karijere, za mnoge ljude na planetu, a za njih u Republici Srpskoj posebno, bio i ostao mnogo više od sportaša.

– Dragi Nole, Srbi iz Republike Srpske su s nestrpljenjem i nadom iščekivali dan i sat odluke. Iako u nadi da će konačna odluka biti pozitivna za tebe i da ćeš biti u prilici po deseti put osvojiti turnir u Australiji i time odmah i zauvijek staviti točku na diskusiju tko je najbolji svih vremena. Za nas u Republici Srpskoj svako polemiziranje o tome tko zaslužuje titulu najboljeg svih vremena je suvišno, jer si za nas, Nole, to nesumnjivo Ti – poručio je  član Predsjedništva BiH.

image
Milorad Dodik
AFP

On je naglasio da je način na koji je Đoković pronio svijetom "pozitivan glas i sliku o nama i postao uzor milijunima mladih širom svijeta, za svaku pohvalu i divljenje".

– Mi u Republici Srpskoj, navikli na uskraćivanja prava svake vrste, navikli na razne nasrtaje na identitet, na sve moguće napade i etiketiranja najpogrdnijim imenima, u tvojoj pojavi i načinu na koji si poručio svijetu tko si i odakle si, odjednom smo postali važni, opet beskrajno ponosni i uvjereni da je samo Srbin mogao otići tako daleko i visoko, uz pomoć vlastitog truda, odlučnosti, vjere i sna. I tako će, Nole, ostati zauvijek – napisao je Dodik.

On je ocijenio da su zbivanja u posljednjih desetak dana, od trenutka Đokovićeva ulaska u Australiju radi sudjelovanja na turniru Australian Open, sramota za institucije i pojedince države Australije i sve one koji podržavaju njihov sraman stav i ponašanje.

– Ali, nisu na tvoju sramotu, Novače. Po tko zna koji put pokazao si od čega si sazdan! Pokazao si opet da si među najboljim sinovima koje je ovaj narod iznjedrio kroz vijekove. Za nas u Republici Srpskoj nema dileme da je na sceni politička odluka i da se dobrim dijelom puno toga u Australiji sramno izdogađalo jer si Srbin. Tim više je tvoja žrtva, sportska i osobna, i tvoja postojanost i vjernost sebi, održana u trajanju cijelog sramnog i montiranog procesa, za nas još sjajnija i značajnija – istakao je Dodik.

Živ i zdrav bio

On je ukazao da je time što je Đokoviću nepravedno oduzeto pravo da se natječe na australijskom turniru i osvoji ga po deseti, rekordni put, izgubio ne samo Novak kao sportaš, već i srpski narod, ali i sam turnir, svi Australijanci, a sigurno i svi pravdoljubivi ljudi svijeta, bez obzira poznaju li i prate tenis i uspjehe Novaka Đokovića ili ne.

image
AFP

– Ali, ono što smo svi ovime sigurno dobili jest potvrđena svijest o veličini tvog talenta, koji sije strah među rivalima, i svijest o veličini tvoje ličnosti koja će smoći snage da prebrodi čak i ovaj, jedan od najtežih i najzahtjevnijih mečeva tvoje karijere. Živ i zdrav nam bio, Nole! Želimo ti još puno trofeja i pobjeda na svim poljima – poručio je Dodik u pismu upućenom Novaku Đokoviću.

On je tenisaču i njegovim najmilijima poželio da ovo teško poglavlje života ostave iza sebe i da zajedno što prije pronađu izgubljeni spokoj i mir – javlja "Dnevni avaz".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 06:59