StoryEditorOCM
Regijastrašna nesreća

BiH tuguje zbog tragedije mladog para: Esad i Almedina poginuli su u Austriji, za njima je ostao dvogodišnji sinčić

Piše Vijesti SD
15. rujna 2024. - 18:28

Bosnu i Hercegovinu je pogodila tragična vijest o smrti mladog bračnog para stradalog u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u Austriji, piše Radio Sarajevo.

U ovoj nesreći živote su izgubili 33-godišnji Esad Hajdarević iz Jezerskog i njegova 28-godišnja supruga Almedina iz Cazina, a za njima je ostalo dvogodišnje dijete.

Kako piše Tirol.orf.at, nesreća se dogodila u petak, 13. rujna na autoputu Intal u blizini Langkampfena, kada je automobil kojim je upravljao Hajdarević udario u vozilo ispred sebe, koje je vozio 63-godišnji vozač. Nakon sudara Hajdarević je izgubio kontrolu nad autom. 

Automobil je proklizao, katapultirao se preko zaštitne ograde i zaustavio se, teško oštećen, između stabala u zoni nasipa, saopćila je policija.

Ostali sudionici u prometu uspjeli su izvući vozača i dijete iz automobila. 33-godišnjak je reanimiran na mjestu nesreće i prevezen je u okružnu bolnicu Kufstein. Tamo je odveden i dvogodišnji dječak koji je preživio.

Esad i Almedina, mladi roditelji, bili su poznati po svom vedrom duhu i pozitivnom stavu, što je duboko pogodilo sve njihove prijatelje i rodbinu. Vijest o njihovoj smrti dočekana je s nevjericom, a mnogi su se oglasili na društvenim mrežama kako bi se oprostili od njih.

Jedan od prijatelja ističe: "Bili su mladi roditelji, poznati po vedrom duhu, a njihova smrt je veliki gubitak za sve koji su ih poznavali."

Drugi prijatelj mi se obratio emotivnom porukom: "Daidža moj, bio si mi kao stariji brat, nikad me nisi vrijeđao ni vrijeđao, poštovao si me i volio. Neka te Bog upozna sa najljepšim ljepotama dženneta, a ja ću paziti i štiti malog koliko god je to moguće, volim te!"

U Jezerskom, rodnom mjestu Esada Hajdarevića, danas vlada duboka tuga zbog gubitka dragog sugrađanina.

"Ostat će upamćen po svojoj pameti i dobrom srcu koje je posjedovao. Molimo Boga da se Esi i njegovoj supruzi smiluje i povede ih u džennetske bašče, a obitelji Hajdarević podari strpljenja u ovim teškim vremenima", piše u jednom od komentara.

Ova tragedija duboko je potresla sve koji su poznavali Esada i Almedinu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 19:17