StoryEditor
Politikašto je istina?

Rimac izjavila da je sama tražila isključenje iz stranke, što kažu HDZ-ovci? Medved potvrđuje njezine riječi, Bačić tvrdi da ju je isključio Sud časti

Piše PSD
30. rujna 2020. - 12:44
Josipa Rimac nakon izlaska iz zatvoraBruno Konjević/Cropix

Josipa Rimac prilikom izlaska iz zatvora u Remetincu novinarima je kazala da je sama tražila isključenje iz HDZ-a.

Branko Bačić u Saboru je rekao da je Josipu Rimac iz HDZ-a isključio županijski sud časti.

 "Prvi put sam jučer od nje čuo da je sama tražila isključenje, taj dokument nisam vdio. Temeljem odluke županijskog odbora protiv nje je pred nadležnim županijskim časnim sudom HDZ-a pokrenut disciplinski postupak i koliko ja znam da je sud časti Šibensko-kninske županije donio jednoglasnu odluku o njenom isključenju", rekao je Bačić, prenosi N1.

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, na pitanje novinara je li Josipa Rimac sama tražila isključenje iz HDZ-a, odgovorio: "Koliko ja znam, jest."

Podsjetimo, prilikom izlaska iz Remetinca, Rimac je rekla da je sama zatražila isključenje iz HDZ-a.

"Ja sam stvarno prvo jutro kada smo došli u Ministarstvo uprave podnijela zahtjev za razrješenje, jer smatram da je to moja obveza i dužnost. Isto tako sam zatražila nakon 24 godine isključenje, ispisivanje iz stranke isto jer smatram da je to moja obveza i dužnost", kazala je odgovarajući na novinarsko pitanje ima li što poručiti bivšim stranačkim kolegama, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. studeni 2020 17:58