StoryEditorOCM
Politikapromjena narativa

Pupovac: Ne možemo podržati program, a ni Vladu; Penava: Kod kolege Pupovca osjećamo neke druge vjetrove

Piše vijesti sd
17. svibnja 2024. - 19:15

 

Danas se u Saboru glasa o 18 novih ministara, a u dugoj raspravi i razmjeni replika upadaju u oko riječi dvojice dojučerašnjih oštrih suparnika, Milorada Pupovca i Ivana Penave.

Pupovac se u replici očitovao hoće li podržati Vladu.

- Da bi ljudi prestali odlaziti iz Hrvatske, da bi se vraćali u Hrvatsku ili da bi se zadržali, mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo. Društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne prošlosti. Zato govor mržnje u ovom Saboru, kakav smo jučer čuli, sraman je bio, nedopustiv je bio. Govorim to zato jer sam bezbroj puta dobio sličnu poruku. Govorim to zato jer sam i nedavno sam dobio poruku da mi nije mjesto u Hrvatskoj. Mi nećemo moći podržati ovaj program niti ovu vladu, iako se s najvećim dijelom programa slažemo, rekao je Pupovac, piše N1.

image

 Milorad Pupovac: Mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo
 

Vanesa Pandžić/Cropix

Kasnije, kada je dobio riječ, govorio je Ivan Penava. U svome govoru spomenuo je i Milorada Pupovca, s kojim je, kao i Domovinski pokret, odbijao mogućnost suradnje.

Penava je istaknuo da program ima sveobuhvatan pristup nacionalnim manjinama.

- Rekli smo da nema šanse da jedna nacionalna manjina ima u bilo kojoj sferi niži standard življenja od bilo koga od nas. To je naša težnja, uz jasnu ogradu od političke stranke SDSS. Danas slušajući kolegu Pupovca rekao je jednu vrlo značajnu stvar, da mu je Hrvatska domovina - e tu već osjećamo neke druge vjetrove koje pozdravljamo i koji mijenjaju taj narativ", rekao je Penava, piše N1.

Bit će zanimljivo pratiti hoće li se narativi Ivana Penave i Domovinskog pokreta nastaviti približavati s onima Milorada Pupovca i SDSS-a.

image

Ivan Penava: Kolega Pupovac  rekao je jednu vrlo značajnu stvar, da mu je Hrvatska domovina

Goran Mehkek/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 06:19