StoryEditorOCM
PolitikaDabrini dabrovi

Puljak provocirala ministra koji je dobio diplomu u gradu ćevapa: ‘Koja su vam bila tri najdraža profesora na fakultetu?

Piše Vijesti sd
12. lipnja 2024. - 12:32

Na današnjem aktualnom prijepodnevu u Saboru zastupnica Marijana Puljak (Centar) postavila je pitanje ministru poljoprivrede Josipu Dabri. Ona je iskoristla priliku da nanovo problematizirala Dabrin studij u Travniku, gradu  poznatom po ćevapima i tri privatna univerziteta, a u kojem je Dabro stekao magisterij iz kineziologije.

"Ne znate ništa o najezdi dabrova u Hrvatskoj i, budući da nju ne shvaćate ozbiljno, a ovo nije igra riječi, nego ozbiljan problem - tako ne shvaćate ozbiljno ni znanje i obrazovanje. Zato ignorirate ozbiljne sumnje o tome kako ste došli do diplome. Nije sporna ona, sporno je kako ste došli do nje, kazala je Puljak pa dodala:

”Na pitanje medija niste znali odgovoriti koliko ste dugo studirali i bili ste neuvjerljivi. Kad me probudite usred noći, znam koliko sam studirala i gdje, znam i adresu fakulteta. Koja su vam bila tri najdraža profesora na fakultetu i tri najdraža kolegija? U kojem ste kafiću u Travniku kao student boravili?"

image
Tom Dubravec/Cropix

Evo što je odgovorio Dabro:

"Gdje će suza nego na oko? Što se tiče dabrova, jučer je bila tema gospodin koji je izvršio suicid, zbog čega to nisam htio komentirati. A problem dabrova se rješava. Prvo morate znati da su to zaštićene životinje i u izradi je plan gospodarenja tom vrstom životinja, kazao je ministar iz kvote Domovinskog pokreta.

„A na temu mojih diploma, Agencija za visoko obrazovanje jedina je validna institucija. Vi kao zastupnica pokušajte u što brže vrijeme dogovoriti da Splićani imaju gdje gledati Hrvatsku tijekom Eura", rekao je Dabro.

image
Damir Krajac/Cropix

„Očekivala sam da mi nećete odgovoriti jer ne znate odgovoriti, odvratila mu je Puljak.

„Što se Agencije tiče, ona se zove Agencija za znanost i obrazovanje. Čestitam vam za dabrove. I za kraj, u cijelom će se Splitu gledati utakmice, osim u zaštićenom dobru - Dioklecijanovoj palači. Po uputama konzervatora, televizija ne može biti na otvorenom prostoru, ali 500 metara dalje gledat će se na otvorenom. Cijeli Split će gledati i navijati za reprezentaciju - poručila je Marijana Puljak.

image
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 12:41