StoryEditor
PolitikaKARNEVAL TRAJE

Plenković ima novi problem u vlastitoj stranci: zastupnik iz Imotskog digao glas protiv ‘visokih dužnosnika‘ kojima smetaju hrvatske svetinje

25. veljače 2020. - 16:31

Imotska karnevalska povorka i dalje izaziva iznimno zanimanje zbog paljenja gej para i lutke s likom Nenada Stazića.

Tolika se digla prašina da i svjetski mediji, od Njemačke do Amerike i Australije, pišu o tome. U negativnom kontekstu, dakako.

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić pozvao je u utorak uže vodstvo Udruge "Bakovo društvo", organizatora maškara, na razgovor.

- Otvoreno smo razgovarali o situaciji u kojoj se našao grad Imotski i njegovi stanovnici. Rekao sam članovima društva da je u cijelom ovom napadu kolateralna žrtva cijeli grad, te da se očituju i odgovore na puste prozivke - kaže za "Slobodnu" Budalić.

Dodaje kako je kao gradonačelnik dao svoje viđenje te da smatra kako je uvijek, pa i sada, paljenje neke figure alegorija, ono što je točka prijepora u društvu, nešto oko čega se u javnosti lome koplja, a sve kako bi te rasprave ostale iza nas.

- Rekao sam i to da razumijem kako su se neki osjetili povrijeđenim, ali sam isto tako uvjeren da to nije bila namjera organizatora. Očekujem uskoro i njihovo priopćenje - veli Budalić.

image
Ante Babić ne dijeli mišljenje svog stranačkog šefa
Dragan Matić/Hanza Media

Na cijelu priču oko spaljivanja karnevala u Imotskom reagirao je i saborski zastupnik iz Imotskog Ante Babić.

- Prema reakcijama visokih dužnosnika, trajno bi trebalo zabraniti karneval, osim pod uvjetom da se mogu izrugivati s kršćanskim i hrvatskim svetinjama. "Bakovo društvo" je satiričko društvo i kroz svoju povijest je uvijek bilo kritično prema društvenim promjenama, a poslastica su im bili političari. Ova poruka nije usmjerena protiv ljudi različite seksualne orijentacije već činjenice da im se omogući posvajanje djece. Moj stav prema posvajanju djece je jasan. Protiv sam da homoseksualni parovi mogu posvajati djecu. Djeca trebaju imati oca i majku. Dakle, prava djeteta, a ne prava na djecu - kaže nam Ante Babić.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 21:51