StoryEditorOCM
Politikakoalicijski partner

Kaznena prijava protiv Veljka Kajtazija za napad na Suzanu Krčmar, udario je karate-udarcem u trbuh i vrijeđao?

Piše vijesti sd
24. rujna 2024. - 15:12
 Suzana Krčmar, Andrej Plenković i Veljko Kajtazi na obilježavanju Svjetskog dana romskog jezika u studenom 2023.Darko Tomaš/Cropix

Protiv Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika romske manjine, podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog nasilja.

U kaznenoj prijavi protiv Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika romske manjine, koja je podnesena DORH-u, tvrdi se da je on udario Suzanu Krčmar, predsjednicu Saveza Roma u RH Kali Sara, piše Dnevnik.hr.

Kajtazi ju je, tvrdi se, udario karate udarcem u trbuh i poderao joj majicu. Tvrdi se da je to učinio u prostoriji koja je pod videonadzorom te da su svemu svjedočile još tri osobe koje su ga jedva spriječile da je teško ne ozlijedi. 

image

 Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u RH Kali Sara, u kojem, navodi se, Veljko Kajtazi ima ured i često boravi

Damjan Tadić/Cropix

DORH je 8. kolovoza u 10:49 e-mailom potvrdio da je primio kaznenu prijavu u kojoj stoji: "… u napadu bijesa prijetio je fizičkim ozljeđivanjem još jednoj zaposlenici, a gospođu Krčmar fizički je ozlijedio i dan ranije na službenom putu u Belom Manastiru", piše Nacional.

Protiv Kajtazija, važnog koalicijskog partnera predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog teškog nasilja koje je počinio nad Krčmar.

image

 Veljko Kajtazi: Razgovore povišenim tonom imam non-stop

Marko Todorov/Cropix

"Ne znam za incident, pitajte predsjednicu pa neka vam ona kaže. Možda ona ima liječničko uvjerenje. Razgovore povišenim tonom imam non-stop. Bez čvrste ruke romski projekti ne mogu ići naprijed", rekao je Kajtazi za Nacional.

Krčmar cijeli slučaj ne želi dodatno komentirati već je samo proslijedila demanti koji je jutros poslala i redakciji Nacionala.

"Kratko i jasno demantiram navode iznesene u tekstu, radi se o netočnim i neistinitim tvrdnjama koje nemam potrebe dalje komentirati. Najljepše Vas molim da moju izjavu demantija objavite", napisala je Krčmar.

Kajtazi nije odgovarao na pozive Dnevnika.hr.

image

Suzana Krčmar demantirala je navode iz Nacionalova teksta

Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 15:12