StoryEditorOCM
Politikačeka se kandidat

Je li on HDZ-ov ‘konj za trku‘? Butkovića pitali hoće li odmjeriti snage s Milanovićem, on dao znakovit odgovor

Piše VIJESTI SD
13. srpnja 2024. - 23:43

Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković je u Dnevniku Nove TV komentirao unutarstranačke izbore u HDZ-u, a novinarka ga je pitala i hoće li on biti HDZ-ov kandidat na predsjedničkim izborima.

"Danas su se održali unutarstranački izbori na kojim nema protukandidata. Međutim to je i očekivano. Na ovim izborima bira se šest najvažnijih funkcija u stranci. Ovo je prvi dio izbora. Imamo Sabor stranke na jesen. Izbori dolaze nakon dvije uzastopne pobjede HDZ-a, prvo na parlamentarnim pa i na europarlamentarnim, i nakon osam godina uspješnog vođenja države i vlade.

Prije četiri godine imali smo protukandidate. Izbori su danas održani i zbrajaju se rezultati. Dojmovi su da je sve uredu nakon intenzivne kampanje. Upoznali smo članove stranke s novim izazovima koji nam slijede i sve je dobro", rekao je o unutarstranačkoj situaciji Oleg Butković.

Prokomentirao je i je li mu žao što nisu imali protukandidata.

"Nitko nikome nije branio da se kandidira, imali smo otvoren proces. Članovi su smatrali da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati", rekao je Butković.

Plenković pobijedio na HDZ-ovim izborima: bio je jedini kandidat, ali nije osvojio sve glasove

Članovi Predsjedništva i članovi Nacionalnog vijeća birat će se na Saboru stranke. Butković je najavio da bi tijekom tih izbora moglo biti više kandidata.

Na pitanje što u budućnosti mogu drukčije i bolje, Butković je odgovorio kako je proteklih osam godina bilo intenzivno.

"Izazova će biti i u budućnosti, sigurno ćemo morati mijenajti stvari unutar stranke kada govorimo o komuniciranju i funkcioniranju, privlačenju mladih i praćenju trendova. Bit će tu posla!", ocijenio je.

Predsjednički izbori?

Upitan o tome tko će se iz stranke suprotstaviti Zoranu Milanoviću, rekao je da će se o predsjedničkom kandidatu raspravljati kroz desetak dana.

"Tko god to bio, bit će kandidat koji može pobijediti", rekao je.

Smatra da se s obzirom na situaciju u državi mogu nadati pobjedi.

O tome ima li i sam ambicija odmjeriti snage s aktualnim predsjenikom u nadolazećim predsjedničkim izborima, Butković je znakovito odgovorio.

"Vidjet ćemo, polako", rekao je ne potvrdivši, ali ni ne negiravši.

image
Damjan Tadić/Cropix

Turistička sezona?

Upitan o problematičnom "Karlovačkoma autoputu", od Bosiljeva prema Zagrebu zadovoljno je rekao da promet na autocestama kontinuirano raste.

"To je financijski dobro, poglavito u turističkoj sezoni. Krenuli smo s projektiranjem treće trake prema Karlovcu i na Zagrebačkoj obilaznici. Ti projekti idu prema svome kraju", rekao je i najavio njihovu realizaciju u narednim godinama.

"Plava magistrala vezana uz Krk također se projektira. U planu je i novi most, Hrvatske ceste raspisale su natječaj za njegovo projektiranje.

Osim toga, radi se i na splitskoj aglomeraciji i na drugim dijelovima gdje su potrebna nova prometna rješenja kako bi gužve bile manje", rekao je ministar.

Prokomentirao je i stanje s vinjetama.

"Odluka o odabiru je donesena, u tijeku je žalbeni postupak, uskoro ćemo potpisati novi ugovor nakon kojeg slijedi implementacija novog sustava", objasnio je.

Upitan još jednom o tome hoće li biti protukandidat Milanoviću ponovio je da su konzultacije u tijeku, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2024 18:06