StoryEditorOCM
Hrvatskaprodor koronavirusa

Zagrebačka Klinika za tumore novo je žarište, zaraženo 9 pacijenata i 14 djelatnika. Ravnatelj: Rad nam je otežan; Ponovno se aktivira i Arena?

Piše Ivana Krnić/Jutarnji list
17. listopada 2020. - 20:54
Zagreb, 171020. Klinika za tumore, Ilica 197. Na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice pozitivno na koronavirus je vise lijecnika, medicinskih sestara i pacijenata.Ronald Goršić/Cropix

'Klinika za tumore, koja je dio zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice, novo je žarište koronavirusa u bolničkom sustavu. Na covid-19 pozitivne su čak 23 osobe, od čega je devet pacijenata i 14 zdravstvenih djelatnika. Ivan Milas, predstojnik Klinike, za Jutarnji list potvrdio je da imaju veći broj zaraženih, među njima četiri pacijenta koja su operirana, po dvoje na abdominalnoj kirurgiji te kirurgiji glave i vrata koji su bili na intenzivnoj njezi i petero pacijenata koji još nisu operirani.

- Što se tiče zdravstvenih djelatnika, zaraza je potvrđena kod pet abdominalnih kirurga, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke te dva liječnika otorinolaringologa, od kojih je jedan specijalist, a drugi specijalizant - kaže Milas.

Za sada je uzeto 60 briseva te se radi na utvr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 22:45