StoryEditorOCM
Hrvatskakaje se

Umirovljena liječnica sa 600 eura penzije dvaput krala u dućanu, zaustavili je zaštitari; Osuđena je

Piše VIJESTI SD
12. lipnja 2024. - 20:33

Još jedna tužna hrvatska priča: umirovljena liječnica osuđena je jer je u dva navrata krala namirnice u dućanu.

Liječnica (65) ulovljena je dvaput u samo dva tjedna kako krade u istoj trgovini Spara u Zagrebu u Dankovečkoj ulici u Dubravi, javlja Danica.hr. Kako je ukupna vrijednost ukradene robe bila 117 eura, kazneni postupak privatno je pokrenuo Spar.

Potkraj lipnja oko 18.30 sati, tako, siromašna liječnica koja preživljava sa 600 eura mirovine u Sparu je ukrala Coca-colu od 0,5 litara, dva dezodoransa Nivea, dvije čokolade Dorina, bombonjeru Bajadera, pola kilograma grožđa, tri Raffaella Ferrero, a ukupna vrijednost je 49,69 eura.

Zaustavili je zaštitari

Potom je sredinom srpnja u 11.10 sati u istom dućanu ukrala Coca-colu 2l, sok od limuna 2l, sok od naranče 2l, pet ženskih gaća, Beauty kis, ručnik, jogurt, čokoladu, umak, bombonjeru, puding, Afrodita vit. 6+6ml., kavu 230ml, tekući sapun, kruh, mlijeko Nivea – ukupne vrijednosti 67,01 eura.

Oba puta su je na izlazu iz Spara zaustavili zaštitari pa je roba odmah vraćena na police. Trgovački lanac je nakon toga protiv nje odlučio podići optužnicu.

Kaje se

Sutkinja ju je ovih dana osudila na 6 mjeseci uvjetnog zatvora te joj naložila da “podmiri nužne izdatke privatnog tužitelja te nagradu i nužne izdatke opunomoćenika privatnog tužitelja”.

Umirovljena liječnica priznala je sve što joj se stavljalo na teret. Kaže kako joj je žao zbog svega i jako se kaje.

“Inače sam u mirovini, težeg zdravstvenog stanja. Par mjeseci prije toga sam pala i teško se ozlijedila. Obećavam da se tako nešto neće ponoviti. Žao mi je, jednostavno se dogodilo. Prihvaćam sve predložene sankcije”, rekla je umirovljenica.

Kao olakotne okolnosti sutkinja je, kako stoji u presudi, cijenila njezino potpuno priznanje kaznenog djela čime je ubrzala i olakšala okončanje kaznenog postupka, izraženo žaljenje i kajanje te činjenicu da se radi o umirovljenici težeg zdravstvenog stanja.

Optuženica ranije nije osuđivana, pa sutkinja posebno otegotnih okolnosti nije našla. Kad je riječ o izrečenoj kazni, sutkinja naglašava kako je nju predložio Spar, a umirovljenica se s kaznom složila. Zbog toga sud i nije mogao odrediti drugačiju kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 20:34