StoryEditorOCM
Hrvatskatragedija na snijegu

U Austriji poginuo direktor šibenskog brodogradilišta. Prijatelji prijavili nestanak; pao je u provaliju na skijalištu?

Piše JL
16. rujna 2024. - 08:58

U austrijskom skijalištu poginuo je Aleš Ekar (54), direktor šibenskog brodogradilišta Iskra, objavile su Slovenske novice.

Navode da je Ekar poginuo u nesreći tijekom skijanja u Obertauernu.

Nestanak 54-godišnjaka policiji su prijavili njegovi prijatelji, koji su navodno rekli da se radi o iskusnom skijašu koji dobro poznaje teren. Policija je njegovo vozilo pronašla na parkiralištu kod žičare Grünwaldkopfbahn, ali nisu znali na koje je skijalište otišao.

Pokrenuta je akcija spašavanja, u kojoj su sudjelovala 42 gorska spašavatelja, a nestali muškarac je pronađen na oko dva metra dubine ispod velikog kamena, prenosi Jutarnji list.

image
Jutarnji list

Uvjeti potrage bili su jako loši, padao je novi snijeg nošen vjetrom, vidljivost je bila slaba te je postojala velika opasnost od lavina.

Dežurni liječnik mogao je samo konstatirati smrt. Pretpostavlja se da je pao s provalije prilikom uspona, no nema naznaka da je njegovoj smrti kumovala lavina.

Policija još uvijek istražuje točan uzrok smrti, javljaju Slovenske novice.

Slovenski mediji navode da je riječ o sinu Francija Ekara, slovenskog poduzetnika, nekadašnjeg župana te strastvenog alpinista koji je nekoć bio predsjednik Planinarskog saveza Slovenije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 09:15