StoryEditor
Hrvatskaispitani svi svjedoci

Sudac Vekić i njegova prijateljica pušteni iz istražnog zatvora, odbacuju sumnje da su od Mamićevog novca kupovali nekretnine i pokretnine

Piše Nikola Patković/JL
16. prosinca 2021. - 09:02

Zvonko Vekić, suspendirani sudac Županijskog suda u Osijeku i njegova prijateljica Nataša Sekulić pušteni su u srijedu poslijepodne iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što su ispitani svi svjedoci u istrazi koju je protiv njih pokrenuo USKOK, javlja Jutarnji list.

Podsjetimo, Vekić i Sekulić uhićeni su u Osijeku 24. studenoga, a dan poslije sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Uhićeni su u sklopu proširenja već pokrenute istrage protiv trojice sudaca Županijskog suda u Osijeku osumnjičenih da su od Zdravka Mamića primili mito.

Podsjetimo, USKOK ih sumnjiči da su ''počinili kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda,'' odnosno da su od novca za koji se sumnja da je Mamić dao Vekiću kupovali nekretnine i pokretnine.

Vekić i Sekulić su u svojim iskazima odbacili krivnju koja im se stavlja na teret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 08:58