StoryEditorOCM
Hrvatskanapokon!

‘Slobodna‘ ga prozvala da je obećao pomoći splitskom pomorcu zatočenom u Turskoj, Plenković reagirao: Razgovarao sam...

Piše Vijesti SD
29. lipnja 2024. - 18:37

Premijer Andrej Plenković na platformi X (bivši Twitter) oglasio se danas u vezi slučaja splitskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u zatvoru u Turskoj. Naime, splitski pomorac za mjesec dana bi se mogao suočiti s presudom za zapovjednu odgovornost za više od pola tone kokaina pronađenog jesenas na brodu kojim je on upravljao, piše Damir Tolj za Slobodnu Dalmaciju.

Splitski kapetan izlazi pred turski sud, pričali smo s obitelji: ‘Ma koja droga, Marko ni kacavidu s broda nije uzeja‘

Kap. Bekavac: Kokain mi je smješten, sumnjam i na kompaniju; Priča o čudnim zbivanjima na brodu, misterioznom

"Slobodna", dakle, iscrpno prati ovaj slučaj, a Plenković se, nakon što smo ga prozvali, konačno odlučio angažirati u ovom slučaju.

Supruga kapetana Bekavca, zatočenog u Turskoj za ‘Slobodnu‘: Premijeru, obećali ste pomoći, mi još čekamo, zadnji je čas

- Tijekom #DF2024 sastao sam se s turskim ministrom vanjskih poslova @HakanFidan. Izvijestio sam o statusu hrvatskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u istražnom zatvoru u Turskoj. Očekujemo da turska nadležna tijela postupe pravedno u njegovom slučaju, uvažavajući sve okolnosti, te da Marku Bekavcu zajamče pravnu sigurnost. @VladaRH nastavit će pružati hrvatskom državljaninu diplomatsku, konzularnu, pravnu i svaku moguću pomoć - stoji u Plenkovićevoj objavi na Twitteru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 18:59