StoryEditorOCM
Hrvatskanedostatak osoblja

Prijedlog ministru zdravstva Viliju Berošu: ‘Zaposlite u bolnicama ljude na neoporezive freelance ugovore‘

Piše PSD
24. studenog 2021. - 10:42

Stranica "Hitna uživo 194" koja informira javnost o problemima kroz koje prolaze djelatnici hitne medicinske pomoći i govori javno o problemima s kojim se susreću liječnici dok obavljaju svoju dužnost pozvala je ministra zdravstva da zaposli osoblje na neoporezive freelance ugovore.

"Vili Beroš, kažete da u pojedinim bolnicama nedostaje osoblja. Evo pozivam vas da tim bolnicama omogućite da zaposle na neoporezive freelance ugovore potrebno medicinsko osoblje iz drugih ustanova pa i država EU kao što su napravile već neke države – napisali su na Facebooku.

U Hrvatskoj je zbog covida hospitalizirano više od 2600 ljudi što mnogim bolnicama stvara pritisak, pa su mobilizirane i dodatne snage, a osoblje preumorno. Također zbog gužve na Covid odjelima otkazuju se naručene pretrage i operacije. 

Ministar Beroš i jučer je nakon apela iz Splita, podsjetio kako KBC-u Split nedostaje liječnika i medicinskog osoblja jer su preopterećeni.

Na pitanje koliko je stanje teško u splitskoj bolnici kazao je: "Čitava Hrvatska stoji na raspolaganju svima koji su opterećeni, kazao sam ravnatelju splitske bolnice." I sisačka bolnica bori se s manjkom osoblja, u petak je na bolovanju bilo 64-ero medicinskih sestara i tehničara. U Općoj bolnici u Puli odgođene su operacije bolesnika oboljelih od raka, u Čakovcu otkazani naručeni pregledi.

"Nemojte biti licemjeri, nemojte izbjegavati testiranje, nemojte izbjegavati mjere, nemojte izbjegavati cijepljenje, a na kraju kucati na vrata preopterećenog zdravstvenog sustava. To je licemjerje", poručio je jučer antivakserima Beroš.

image
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 22:49