StoryEditor
Hrvatskavažno upozorenje

Solinski klub nakon našeg teksta otkazao gostovanje srpskog folkera; Liječnica: Ako se zaraza proširi na koncertu onda organizator snosi odgovornost!

Piše S. J. T.
13. ožujka 2020. - 19:32
Duje Klarić/HANZA MEDIA, Screenshot

Podsjetimo, u cijeloj zemlji, pa tako i u Splitsko dalmatinskoj županiji, na snazi je preporuka da se otkažu sva okupljanja na kojima će biti više od 100 ljudi. Međutim, noćni klub Toxic iz Solina je pozvao na party!

- Vidimo se veceras uz DARKA LAZIĆA, ne dopustite da Vas strah uplaši, dobra zabava je ljek za sve! Ulaz otvaramo u 23:00h, svi koji niste karte stignete kupiti i na ulazu, molimo sve sa rezervacijama da radi velike zainteresiranosti dodu do 00:00h - piše na Facebook stranici kluba Toxic u Solinu.

Nakon našeg teksta navedena objava je uklonjena, da bi večeras oko 20 sati i 20 minuta objavili:  

"Club Toxic u narednom peridu neće raditi. Koncert Darka Lazića je odgođen, novi datum i više informacija uskoro". 

Na broj koji je ostavljen na njihovoj stranici danas oko 18 sati se  javio jedan mladić koji nam je rekao:

- Koncert se večeras neće otkazati. Za sutra ne znamo kakva će biti situacija, ali večerašnji koncert će se održati - rekao je mladić i ponudio da rezerviramo svoje mjesto.

Ravnateljica Nastavnog zavod za javno zdravstvo Splitsko - dalmatinske županije prim. Željka Karin, inače članica Kriznog stožera, kaže da je nečuven postupak vlasnika kluba i organizatora koncerta, kao i svih drugih klubova koji će u narednim danima okupljati veliki broj ljudi.

- Donesena je jasna preporuka da nema okupljanja na kojima će biti više od 100 ljudi. Sramotno je da netko na takav način poziva ljude da se dođu zabavljati uz poruku da nemaju straha i da ples liječi sve.

To je neodgovorno i opasno! Ako kojim slučajem i nakon ovih upozorenja taj vlasnik kluba ili organizator koncerta, kao i drugi organizatori sličnih događaja, ne otkažu koncerte, a kasnije se utvrdi da je zaražena osoba boravila u tim prostorima i moguće zarazila i druge posjetitelje, oni preuzimaju svu odgovornost - kaže Karin, te nastavlja:

- Isto vrijedi i za druge klubove u kojima se okuplja veći broj posjetitelja. Profit ne smije biti ispred zdravlja. MI smo jasno rekli što se smije, a što ne. I ako kojim slučajem oni budu doprinijeli širenju bolesti oni snose odgovornost. Ovo je ozbiljna situacija - kaže Karin.

- Ako neki vlasnici kubova čine suprotno naputku struke, to bih okarakterizirala kao bezobrazluk jer se na ovaj način poništava sav silni trud epidemiologa i drugih liječnika, lokalnih i državnih vlasti na suzbijanju epidemije. U trenutku dok ja razgovaram s vama cijeli županijski Stožer zasijeda i brinemo se kako sačuvati zdravlje naših sugrađana u županiji, a onda se pojave pojedinci koji se ovako ponašaju - zaključuje ova liječnica.

Nakon našeg članka o svemu je bila obaviještena i policija.

Međutim, po gradu i brojni drugi klubovi pozivaju građane na koncerte i partyje, ne obaziru se na preporuke nadleženih.

Liječnici i Krizni stožer ih upozoravaju da time štete javnom zdravlju, te snose odgovornost ako budu odgovorni za širenje epidemije. 

Ljuti dožupan

Dožupan Splitsko dalmatinski Luka Brčić, šef županjskog Kriznog stožera, je ogorčen postupkom kluba Toxic. 

- Svi skupovi na kojima se pretpostavlja da će biti više od 100 ljudi se trebaju otkazati. Zamislite, po njima je cijeli svijet lud jer se pridržava rigoroznh mjera, a oni pozivaju da se koronavirus liječi putem plesa.

To je neodgovorno ponašanje koje će se sigurno sankcionirati. Također, brojni liječnici i druge službe čine sve da se epidemija umanji, a oni idu kontra svih naputaka - kaže nam ljutiti Brčić.

#KORONAVIRUS#ŽELJKA KARIN#SOLIN

Izdvojeno

27. svibanj 2020 10:38