StoryEditorOCM
Hrvatskaopalilo ga po džepu

Mrtav pijan u gradu vozio traktor, napuhao 3,5 promila: ‘Išao sam ocu po alkohol‘

Piše VIJESTI SD
14. studenog 2023. - 21:29

Zoki je mortus pijan i bez položenog ispita upravljao traktorom po gradu vozeći se do dućana u kojem je trebao kupiti alkohol.

Policija ga je odmah uhitila, a sutkinja kasnije osudila zbog dva prekršaja koje je tom prilikom počinio.

Prema presudi, sve se dogodilo potkraj srpnja oko 16.30 sati u Ulici Krste Frankopana 35 u Daruvaru, gdje su ga kod robnog centra KTC-a zaustavili prometni policajci.

“Zatečen je kako upravlja traktorom marke Ursus C335 prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom F kategorije, dakle bez položenog vozačkog ispita za upravljanje traktorom, piše Danica.hr.

Osim toga, tog je dana u Daruvaru upravljao motornim vozilom pri koncentraciji od 3,50 promila alkohola u organizmu”, navela je prekršajna sutkinja u ovotjednoj presudi.

Ponestalo pića

Zoki (40) priznao je prekršaj te je objasnio okolnosti pod kojima se on dogodio. Čini se kako im je tog poslijepodneva u kući ponestalo rakije.

“Ma, otac mi stalno konzumira alkohol pa me je poslao u grad po piće, a ja sam to morao poslušati jer bi bilo svađe u kući. Inače, traktor nikad ne vozim i obećavam da neću ni ubuduće pa molim sud da to ima u vidu”, branio se Zoki.

“Prilikom odmjeravanja kazne sud je okrivljeniku kao olakotnu okolnost uzeo nekažnjavanost, priznanje prekršaja, korektno držanje tijekom postupka, iskreno kajanje zbog prekršaja te socijalne prilike, dok otegotnih okolnosti nije našao”, ističe se u presudi.

Sutkinja ga je kaznila s 1320 eura, od čega mu se odbija 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Presuda je nepravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:47