StoryEditorOCM
HrvatskaDAO INTERVJU JARKU

Mario Banožić prvi put nakon prometne nesreće: ‘Puno toga je izneseno što je neistinito‘

Piše VIJESTI SD
18. svibnja 2024. - 20:39

Šest mjeseci nakon prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač kombija s kojim se sudario, Mario Banožić dao je intervju Andriji Jarku.

U intervjuu koji će biti objavljen u nedjelju u RTL-u Danas u 19 sati, Banožić otkriva je li bio pod utjecajem alkohola, je li pretjecao i kako se namjerava braniti u sudskom procesu u kojem ga se tereti za izazivanje prometne nesreće.

Banožić progovara i o svom zdravstvenom stanju i zamjera li HDZ-u i premijeru Andrej Plenković što ga je smijenio istoga dana.

"Ja također proživljavam i ono što je ta obitelj proživjela u gubitku. Maknuo sam se sad već jedan duži period, ali isto tako držim da je puno toga izneseno, ono što je neistinito i to se treba ispraviti", rekao je Banožić za RTL.

image
Ivan Perić/Cropix

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu 11. studenog ujutro oko 6 sati na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. Bila je gusta magla, a u frontalnom sudaru uslijed pretjecanja smrtno je stradao vozač kombija Goran Šarić. Plenković je Banožića razriješio dužnosti isti dan. Malo više od tri mjeseca nakon nesreće Banožić je podnio ostavku na stranačku dužnost predsjednika županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Kaznena prijava protiv bivšeg ministra podnesena je lani 1. prosinca Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, a oni su podigli optužnicu 25. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 10:10