StoryEditorOCM
HrvatskaKNEŽEVIĆ ZA PULJKA

Kao saborska zastupnica borit ću se za jednostavniju i dostupniju državu, i ostajem u utrci za gradonačelnicu Dubrovnika

Piše Maja Rilović Koprivec
14. svibnja 2024. - 13:09
Dubrovnik, 090323. Viktorija Knezevic objavila kandidaturu za gradonacelnicu Dubrovnika. Na fotografiji: Viktorija Knezevic.Tonci Plazibat/Cropix

- Kao saborska zastupnica borit ću se za  jednostavniju i dostupniju državu, i ostajem u utrcci za gradonačelnicu Dubrovnika - rekla je to danas za Dubrovački vjesnik Viktorija Knežević, dubrovačka odvjetnica i kandidatkinja na  listi Rijeke pravde, Centar  u X. izbornoj jedinici koja ulazi u Sabor umjesto Ivice Puljka, predsjednika stranke Centar. 

- Zahvalna sam na prilici koja mi  se otvorila i uvjerena sam da ću to povjerenje opravdati. Kao saborska zastupnica borit ću se za  jednostavniju lakšu i dostupniju državu, jer mi u Hrvatskoj imamo  situaciju da građani imaju niz formalno zajamčenih prava, međutim kada pokušate  ostvariti ta prava to je gotovo nemoguće. Država je tako komplicirana i ima toliko administrativnih barijera  da ostvarite to svoje pravo, da veliki broj ljudi odustaje. Ja kao odvjetnica to najbolje znam koliko je to teško. Zato ću se  zalagati za državu koja će biti orijentirana građanima i kojoj bi bilo lako  i dostupno ostvarivanje njihovih prava  - rekla je Knežević. -  U fokusu mi je i Dubrovnik koji je zaista  od zastupnika koji su do sada bili iz vladajuće većine, nije bio adekvatno zastupan. Oni su  uglavnom kada se radilo o temama bitnim za Dubrovnik samo poslušno dizali rukice kako je to stranačka stega nalagala. Nismo vidjeli da se oni na odgovarajući način bore za ovaj grad i ovu sredinu i ljude. Ostajem i u utrci za gradonačelnicu Dubrovnika i vjerujem da će mi ova prilika koja mi se sada  otvorila pomoći da građani vide  i bolje se upoznaju sa mnom kao političarkom i da mi daju povjerenje u svibnju iduće godine.  

  Viktorija Knežević osvojila je  1272 preferencijalna glasa na listi za Sabor, a odluka da u Saboru zamjeni Puljka, rezultat je Puljkove nezgode i ozljede zbog koje je imao tešku operaciju. Knežević kaže kako je odlučio da u tim okolnostima ne može obnašati i zastupničku pored dužnosti splitskog gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 22:26