StoryEditorOCM
Hrvatskasad je u DP-u

Je li ovo onda kraj? Bivši Mostov ministar pozvao sve mostovce da prijeđu u Domovinski pokret: ‘Ako ste se razočarali‘

Piše Marko Špoljar/JL
11. lipnja 2024. - 14:24

"Pozivam sve članove Mosta, koji čvrsto vjeruju u ideal da možemo i moramo bolje, da se priključe Domovinskom pokretu!" poručio je danas u otvorenom pismu Slaven Dobrović, Mostov ministar u prvoj Vladi HDZ-a i Mosta, koju su predvodili Tomislav Karamarko i Božo Petrov, prenosi Jutarnji list.

Nekadašnji Mostov ministar zaštite okoliša i energetike, a danas član Predsjedništva Domovinskog pokreta u svoju novu stranku pozvao je nekadašnje stranačke kolege - sve dužnosnike, članove i simpatizere Mosta!

"Pridružite nam se, pridružite se meni, pozivam vas da napravimo razliku nabolje. Svatko od nas. Kada sam 2020. godine odlučio napustiti Most i pridružiti se Domovinskom pokretu, kao razloge, koje sam javno objavio, naveo sam, između ostalih, to što se Most u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika (Božu Petrova, nap. a.) i tajnika (Nikolu Grmoju, nap. a.) uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga u formalnom i neformalnom smislu. Dodao sam još: Ako se vodstvo okruži isključivo ljudima koji o njima ovise, isključujući mogućnost čuti drugačiju, kritičku misao, teško je ići naprijed. Četiri godine poslije rezultati izbora za Europski parlament opet potvrđuju moje razloge. Isto se već potvrdilo kroz izbore za Hrvatski sabor i nedostatak sluha da su velika ostvarenja moguća kroz uzajamno priznavanje i zajedništvo. Umjesto toga, zbog osobnih ambicija pojedinaca izostao je dogovor koji bi omogućio zajednički izlazak Domovinskog pokreta i stranke koja, po vlastitim tvrdnjama i istupima, zastupa tradicionalne vrijednosti i stoji na braniku očuvanja kulturne i duhovne autentičnosti hrvatskog naroda, po čemu bi takva suradnja po definiciji trebala biti kompatibilna. Do suradnje, unatoč otvorenom pozivu, nije došlo", poručio je Dobrović.

"Vrata su otvorena svima"

"Stoga danas upućujem otvoreni poziv svim članovima Mosta koji čvrsto vjeruju u ideal da možemo i moramo bolje, da se priključe Domovinskom pokretu, da ne odustaju od ideje vodilje, a ta je da upravo kroz predan rad, upornost i stručnost pokušamo, sada kao dionici u Vladi, ostvariti zadano u najvećoj mogućoj mjeri. Da bismo to ostvarili, trebamo vas, svakog ponaosob, trebamo ljude koji znaju da nije trenutak odustajanja. Pridružite mi se, krenite uz mene na uvijek neizvjestan put do ostvarenja konkretnih ciljeva, predani cilju i uvjereni u ostvarivost tog cilja. Pozivam i one koji su se razočarali ranije i možda odustali, osobito veliku množinu onih koji su tako postupili iz meni sličnih razloga, na pomalo iznuđen način sve uslijed nedostatka vizije odgovornih da je svatko važan i da je svačije mišljenje važno i vrijedno pažnje, ako je na dobro svih nas. Ne odustajemo od ideje okupljanja, vrata su otvorena svima kojima je na srcu Hrvatska i njezina budućnost. Koliko god netko ove riječi podcijenio, navedeno je bit", poručio je, između ostalog, u otvorenom pismu Slaven Dobrović, nekadašnji Mostov ministar, a od 2020. godine član i dužnosnik Domovinskog pokreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 14:25