StoryEditorOCM
Hrvatskasporni zakon

Izglasan Lex AP na zadnji radni dan Sabora! Peović zaključila mandat sa ‘Smrt fašizmu‘, Jandroković snimao selfie...

Piše Vijesti SD
14. ožujka 2024. - 11:18

NOVO:

Posljednji radni dan Sabora zastupnici su sa 77 glasova usvojili izmjene i dopune Kaznenog zakona.

Ova sporna odredba o curenju podataka okupira javni prostor već neko vrijeme pa oporba napada vladajuće da je ovo udar na medije i zviždače, a zbog ovih kritika tekst izmjena zakona prošao je i izmjene kojima su novinari isključeni s popisa onih koji mogu biti odgovorni za ovo kazneno djelo, piše Jutarnji list.

10:45 Orešković: Plenković je prevario žene

Dalija Orešković imala je zabranu sudjelovanja u raspravama dva dana, ali Jandroković joj je dopustio da se govori. "Andrej Plenković prevario je žene. POd krinkom femicida podvalio je novo kazneno djelo neovlaštenog otkrivanja sadržaja izvidne radnje, rekla je dodajući kako je ovaj saziv Sabora obilježilo uništavanje institucija, prenosi N1.

10:43 Peović: Smrt fašizmu, sloboda narodu

Katarina Peović poručila je kako se zakonom o kojemu zastupnici danas glasuju stavlja flaster na usta i da će on rezultirati zabranama. "Žulja vas što se netko usudio objaviti inicijale AP u kontekstu koji se AP-u ne sviđa. Što ste skloniji represiji, to su ljudi skloniji izlasku na ulicu", poručila je i završila svoj mandat riječima: "Smrt fašizmu, sloboda narodu."

HDZ-ovac Josip Đakić nakon toga je ubilježio još jedan seksistički ispad u Saboru i poručio joj kako bi prvo trebala dati slobodu bivšem mužu. Jandroković opomenuo ga je zbog toga. 

"Smrt fašizmu, ali i komunizmu, mi liberali smo protiv svih totalitarnih režima", rekao je nakon toga i šef HSLS-a Dario Hrebak, piše N1.

10:20 Glasanje je trebalo početi u 10 sati, ali je kasnilo zbog slobodnih govora zastupnika. Kada su se zastupnici skupili u sabornici, predsjednik Gordan Jandroković snimio je selfie sa zastupnicima kako bi obilježio zadnji dan zasjedanja Sabora, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:34