StoryEditor
Hrvatskanove informacije

Iz više hrvatskih bolnica stižu vijesti o pacijentima s respiratornim smetnjama kod kojih se sumnja na koronavirus, čeka se analiza u Zagrebu

Piše Hina
25. veljače 2020. - 22:00
Klinika 'Fran Mihaljević'Ranko Šuvar/HANZA MEDIA

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" trenutno je hospitalizirano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus, a  nešto uzoraka za testiranje na prisustvo tog virusa pristiže iz ostalih dijelova Hrvatske, izjavila je u utorak navečer ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

Molimo za za razumijevanje jer ne možemo davati kontunuirano informacije, no ako bude novih pozitivnih nalaza javnost će biti informirana, rekla je Markotić Hini. 

Inače, u pulskoj, koprivničkoj i zabočkoj bolnici tijekom poslijepodneva i večeri primljeno je više pacijenata zbog sumnje na koronavirus. Nalazi devetorice radnika koji su nakon povratka iz Italije hospitalizirani u riječkoj bolnici, negativni su.

Jutarnji list u sutrašnjem broju navodi kako je Klinika za psihološku medicinu KBC-a Zagreb ispražnjena i bit će, ukoliko se pojavi potreba, dodatna karantena za oboljele od koronavirusa u Zagrebu.

U Opću bolnicu "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici u utorak je zbog sumnje da je zaražena koronavirusom primljena 50-godišnja žena.

Kako je potvrdio ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, pacijentica je hospitalizirana i stavljena u izolaciju. Tijekom sutrašnjega dana iz Zagreba bi trebali stići nalazi koji će pokazati radi li se o koronavirusu.

Kako se neslužbeno doznaje, pacijentica je zbog posla povremeno boravila u Italiji iz koje se vratila prije nekoliko dana.
 

#KORONAVIRUS#KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 15:41