StoryEditor
Hrvatskasmanjena vidljivost

Idete li na put, pripazite na ovaj dio magistrale: zbog jakog vjetra promet je zabranjen određenim vozilima, a vozačima bi mogla zasmetati i magla

Piše Hina
18. studenog 2021. - 09:31

Zbog jakog vjetra  jutros je na snazi zabrana prometa na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji i na sjeverozapadu Hrvatske, javio je Hrvatski autoklub (HAK) koji vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog oštećenja portala s obavijesnim pločama radovi su na autocesti A1 kod čvora Jastrebarsko (između 20+150 km i 20+550 km) u smjeru Dubrovnika, vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će zabranjen promet na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju: danas od 14 do 23 sata.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 19:20