StoryEditor
Hrvatskapoziv ministra

Hrvati čekaju na povratak kući: dogovara se prolaz 16 državljana iz Slovačke, svi koji se žele vratiti moraju se obratiti konzularnim predstavništvima

Piše Hina
25. ožujka 2020. - 19:41
Tom Dubravec/Ilustracija/HANZA MEDIA

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu u MVEP-u da 16 hrvatskih državljana čeka na povratak kući iz Slovačke, a dogovorena je repatrijacija iz Indije i Maroka. 

Na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu ministar vanjskih i europskih poslova izvijestio je da je s europskim partnerima dogovorena repatrijacija hrvatskih državljana iz Indije i Maroka.

Hrvatskih državljana ima u Portugalu i Španjolskoj, a 16 Hrvata čeka povratak kući iz Slovačke. 

"Ujutro sam se čuo i s mađarskim ministrom vanjskih poslova kako bih propustio 16 hrvatskih državljana na putu iz Slovačke u Hrvatsku", rekao je ministar. 

Usred krize koronavirusa uvode se stroge mjere u većini zemalja.

Smanjuje se broj komercijalnih letova i zatvaraju se zračni prostori pa MVEP poziva hrvatske državljane koji se žele vratiti kući da se za sve informacije obrate diplomatskim konzularnim predstavništvima.

Poziv se prije svega odnosi na turiste, studente i one koji su morali poslovno otputovati, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova. 

"Nije baš bilo odgovorno putovati u jeku ove krize, iako smo još prije par tjedana preporučili da se ne putuje", dodao je Grlić Radman. 

Grlić Radman kaže da se Hrvatska priprema za krizu još od izbijanja koronavirusa u Wuhanu i vjeruje da će Hrvatska "pretrpjeti najmanje posljedice" ako se građani budu pridržavali svih mjera Nacionalnog kriznog stožera.

#KORONAVIRUS#GORDAN GRLIĆ RADMAN

Izdvojeno

01. lipanj 2020 09:11