StoryEditor
Hrvatskanovi podaci

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom utvrđena su na otoku Murteru, broj zaraženih popeo se na 17

Piše HINA
29. ožujka 2020. - 15:10
Niksa Stipanicev/HANZA MEDIA

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom utvrđena su na otoku Murteru, gdje se broj zaraženih popeo na 17, a ukupno su u Šibensko-kninskoj županiji 24 oboljele osobe.

Od 16 poslanih uzoraka na testiranje dva su pozitivna na koronavirus u Šibensko-kninskoj županiji, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, dodavši da su novooboljeli s otoka Murtera.

- U Šibensko-kninskoj županiji do danas su oboljele ukupno 24 osobe. Dvije novooboljele osobe su iz Murtera. Na Odjelu infektologije trenutno je hospitalizirano jedanaest pacijenata i nisu na respiratoru, stoji u priopćenju Stožera.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 464 osobe od kojih je 120 bilo u kontaktu s oboljelima. Devet osoba je u karanteni od kojih je šest hrvatskih državljana i troje stranaca.

Naselja Murter i Betina u karanteni su od srijede zbog sumnje u lokalnu transmisiju bolesti. Mjesta su nakon proglašenja karantene dobili dodatni tim Doma zdravlja Šibenik što je omogućilo bolju dostupnost zdravstvene zaštite općenito kao i dostupnost pojačanog testiranja.

#MURTER#KORONAVIRUS#ŠIBENSKO-KNINSKA ZUPANIJA

Izdvojeno

05. lipanj 2020 21:05