StoryEditorOCM
HrvatskaKadroviranje u policiji

Dominića mogu smijeniti samo ako dokažu da je prekršio zakon

17. ožujka 2016. - 23:39
Zagreb, 090216. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepic i glavni ravnatelj Policije Vlado Dominic ispratili su ispred zgrade MUP-a policijske sluzbenike koji odlaze u Makedoniju u sklopu dogovora sa sastanka ravnatelja policija zemalja na izbjeglickoj ruti o slanju ispomoci policijskih sluzbenika. Na fotografiji: Vlaho Orepic i Vlado Dominic. Foto: Boris Kovacev/CROPIX

Reorganizaciju cijelog ustroja policije najavio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u povodu smjene najvažnijeg pojedinca u sustavu borbe protiv korupcije i organiziranoga kriminala, načelnika PNUSKOK-a Marija Bertine. O kakvoj bi reorganizaciji bila riječ, i kako to namjerava provesti, Orepić nije objasnio, no sigurno je da se u ustroj policije ne može dirati bez izmjena Zakona o policiji.

Zakon o policiji koji je donesen u ožujku 2011. je, pak, jedan od temeljnih dokumenata u pristupnom procesu Hrvatske Europskoj uniji. Donesen je kako bi se spriječila politizacija policije i osigurala njezina maksimalna samostalnost u borbi protiv kriminala, prije svega korupcije i organiziranog kriminala.

Temelj tog zakona je izbor policijskih rukovoditelja na temelju internih natječa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 17:04