StoryEditorOCM
Hrvatskabračanke u saboru

Danica Baričević pozvala Ivanu Marković: Smanjite poreze u Supetru; SDP-ovka: Žulja vas poraz na lokalnim izborima

Piše hina
2. listopada 2024. - 11:51
 Danica Baričević (HDZ): Gradonačelnica Supetra uvela je najveću stopu poreza na dohodak, pa zaposlenik s bruto plaćom od 1.200 eura u gradski proračun godišnje uplati 1.000 eura porezaDamjan Tadić/Cropix

Saborska zastupnica HDZ-a Danica Baričević pozvala je u srijedu u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru gradonačelnicu Supetra i saborsku zastupnicu SDP-a Ivanu Marković da smanji poreze u Supetru.

Gradonačelnica Supetra uvela je najveću stopu poreza na dohodak, pa zaposlenik s bruto plaćom od 1.200 eura u gradski proračun godišnje uplati 1.000 eura poreza, navela je Baričević.

Pozvala je Marković da bude socijalno osjetljiva i spusti porez na dohodak na 15 posto čime bi svaki zaposlenik Supetra plaćao 365 eura manje poreza godišnje. Supetarsku gradonačelnicu pozvala je i da smanji paušalni porez za privatne iznajmljivače koji je povećan za 50 posto, kao i porez za kuće za odmor koji je porastao s 2 na 5 eura po četvornom metru.

image

Ivana Marković (SDP) pozvana je da bude socijalno osjetljiva i spusti porez na dohodak na 15 posto

Paun Paunović/Cropix

"Ni nakon unutarstranačkih izbora (u SDP-u) očito nema napretka u najvećoj oporbenoj stranci,  dalje rade u cilju kršitelja Ustava Zorana Milanovića čiji je najznačajniji rezultat stvaranje umjetnih kriza i strašenje nacije", rekla je HDZ-ova saborska zastupnica Baričević.

Njezino izlaganje izazvalo je niz reakcija SDP-ovih zastupnika koji su ocijenili da je uvrijedila njihovu zastupnicu.

"Slijede lokalni izbori, možete se kandidirati, Marković očito radi dobro u svojoj lokalnoj jedinici pa je građani biraju", rekla joj je Anita Curiš Krok (SDP).

"Baričević stalno s gorčinom govori o Marković, zajedno je s njom bila na lokalnim izborima i ostvarila mizeran rezultat i očito je to žulja", ustvrdila je Irena Dragić (SDP).

image

 Irena Dragić (SDP): Baričević stalno s gorčinom govori o Marković, zajedno je s njom bila na lokalnim izborima i ostvarila mizeran rezultat i očito je to žulja
 

Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 11:51