StoryEditorOCM
Hrvatskapromjena vremena

Danas pljuskovi i grmljavina, stiže i naglo zahlađenje. Pogledajte kako se kreće olujna fronta koja je stigla u Hrvatsku

Piše JL
12. rujna 2024. - 07:13

Dijelove Hrvatske je u četvrtak 12. rujna probudila kiša. DHMZ izvještava da je u 6 sati ujutro u Zagrebu izmjereno 16 stupnjeva Celzijevih, u Rijeci 18, Zadru 20, Splitu 21, Dubrovniku 23, a u Osijeku 13 stupnjeva Celzijevih.

U Slavoniji i Dalmaciji djelomice je sunčano, od sredine dana očekuje se porast naoblake s kišom i grmljavinom, najkasnije na istoku zemlje.

Ravnateljstvo civilne zaštite jučer je izdalo narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme i mjestimice obilnu kišu.

Neverin.hr izvještava da je u noći s četvrtka na petak u najvišem gorju moguće malo susnježice i snijega, prenosi Jutarnji list.

U četvrtak sa zapada stiže sve češća kiša, gdjekad i obilnija, praćena grmljavinom, pa i olujnim nevremenom te padom temperature. Na Jadranu jugo, na udare i olujno. Promjena vremena neće biti samo kratkotrajna - obilnijih pljuskova s grmljavinom, ponegdje i olujnim nevremenom bit će i u petak, a povremene mjestimične kiše i sljedećih dana, osobito u pretežno oblačnom kopnenom području, u čijim najvišim dijelovima može pasti i malo snijega.

image
Neverin.hr

- Nakon često čak i rekordne topline, pripremimo se na za sredinu rujna neuobičajenu hladnoću. Već u petak ćemo barem ponegdje imati rekordno nisku najvišu dnevnu temperaturu zraka za 13. dan rujna. Osim naglog pada temperature, osjećaj hladnoće pojačavat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na promjenjivo oblačnom Jadranu do subote još jača bura i tramontana. Stoga pripremimo najprije kabanice i kišobrane, zatim i topliju odjeću i obuću, pa i jorgane te dekice. I nadajmo se stabilnijem i toplijem posljednjem rujanskom desetodnevlju - prognozira Zoran Vakula za HRT.

image
DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 07:13