StoryEditorOCM
Hrvatskastiže u srpnju

Croatia Airlines dobiva zrakoplov iz snova: bit će dvaput tiši, s Wi-Fijem i LED rasvjetom, imat će posebno ime

Piše vijesti sd
13. lipnja 2024. - 10:15
Croatia Airlines, koja će promijeniti i vizualni identitet, uskoro dobiva novi zrakoplov    Goran Mehkek/Cropix

Konkurencija među zračnim prijevoznicima možda je i veća nego na tlu. Pri tome je, osim sigurnosti, koja je na prvome mjestu, važna i udobnost putovanja.

Zbog tih razloga hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines odlučio je pojačati i oplemeniti svoju flotu novim zrakoplovom. Riječ je o najnovijem modelu A220 iz Airbusove tvornice u Kanadi koji  troši 25 posto manje goriva, a 50 posto je manje bučan. Zrakoplov ima 148 sjedala, prozori i pretinci za prtljagu bit će veći, bit će osvijetljen modernom LED rasvjetom, a imat će Wi-Fi, dok će svako sjedalo imati držače za mobitele i tablete te utičnice USB-A i USB-C za punjenje, piše Večernji list.

Isporuka se očekuje u srpnju. Zrakoplov već ima ime, "Zagreb", a prvi komercijalni let bit će na liniji Zagreb – Frankfurt, na kojoj je 1992. godine obavljen prvi međunarodni let tvrtke. Uz A220 Croatia Airlinesu bit će isporučen i manji  avion sa 127 sjedala. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, koji će promijeniti vizualni identitet i umiroviti starije modele, u iduće tri godine planira nabavu 15 novih zrakoplova.

image

  Airbus A220 moderni je zrakoplov koji će sljedećeg mjeseca biti priključen floti hrvatskog avioprijevoznika
 

Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 10:15