Evo ljudi da vidite kako Split kuha za Petrinju, Glinu, Sisak, okolna sela. Počujte što 27 kuhara iz Udruge Chefs Club Croatia Split radi u šatoru na petrinjskom glavnom trgu. U srijedu, na Staru godinu, na godinu koju ćemo svi pamtiti po zlu, kuharske ruke i volonteri koji im stalno stižu, od šest ujutro teću gabarita tri tisuće obroka drže u pogonu. Ne daju joj mira, puste je da odspava tek koji sat u mrkloj noći.
Posao završavaju u 22, 23 sata, pa pođu i sami na malo odmora, kažu nam, kako di koji, kako se ko snađe. Jer u ovom trenu nikome nije do spavanja, trese i dalje, vrti, puca, buba. Ali dok je Splita u tom kraju, naši majstori od kuvača i teća poručuju, nitko gladan neće biti.
-Šta gladan, ma ako žele tičjeg mlika i to ćemo im dobavit. Od kada je u...