StoryEditorOCM
Crna kronikakaznena prijava

Zaposlenica muzeja optužena za pronevjeru više stotina tisuća eura; Ravnatelj: Nije riječ o europskim fondovima

Piše Hina, JL
13. veljače 2024. - 16:03
Muzej za umjetnost i obrt, teško oštećen u potresu, navodno je dodatno poharala i sad već bivša zaposlenicaIvana Nobilo/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je u utorak da je protiv zaposlenice Muzeja za umjetnost i obrt podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u pronevjeru više tisuća eura gradskog novca.

"Novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić policiji je podnio kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja zbog osnovane sumnje u pronevjeru više stotina tisuća eura gradskog novca", rekao je Tomašević.

Istaknuo je da se radi o osnovanoj sumnji te da je kaznena prijava podnesena prošlog petka.

"Ravnatelj je, uz kaznenu prijavu, pokrenuo i postupak otkaza. (...) Sada je to u rukama policije i drugih državnih tijela, pa ćemo vidjeti kako će se ta stvar razvijati. U svakom slučaju, to je za svaku osudu, nećemo to tolerirati i inzistiramo da svi ravnatelji ustanova odmah djeluju kada takve stvari uoče i podnose kaznene prijave", poručio je gradonačelnik ne navodeći više detalja, piše Jutarnji list.

image

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević: Inzistiramo da svi ravnatelji ustanova odmah djeluju kada takve stvari uoče i podnose kaznene prijave

Vanesa Pandžić/Cropix

Neslužbeno smo, od djelatnika muzeja, saznali da je situacija jako delikatna, te da za sada ne smiju izlaziti s imenima u javnost.

Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić rekao je Hini da se pronevjera zbog koje je podnio kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja događala već neko vrijeme, no nema sve detalje jer je istraga u tijeku, ali je potvrdio da nije riječ o europskim fondovima.

"Kriminal bilo kakve vrste ne možemo prihvatiti i tolerirati", rekao je Mihelić.

"Ovdje je riječ pronevjeri velike, velike svote novca, nije neka sitna pronevjera, nego ozbiljan kriminal", istaknuo je ravnatelj. Dodao je da se pronevjera događala već neko vrijeme, no kako se sve još istražuje te da ni sami ne znaju detalje.

Mihelić kaže da mu je bilo važno da se sazna što se događa, jer vjeruju da treba biti otvoren prema javnosti, a kako iz Muzeja redovito obavještavaju o svojim uspjesima i kvaliteti muzejskih programa, postoji obveza da izvijeste i kada nemaju tako lijepe vijesti.

"Nema skrivanja i muljanja, netko je muljao i želim da snosi posljedice za to, no nesretno je što će posljedice snositi sam muzej. Na nama je da napravimo sve što možemo da tu štetu umanjimo a po mogućnosti i vratimo ta sredstva", ustvrdio je Mihelić.

image

Ravnatelj MUO-a Sanjin Mihelić: Ovo nije neka sitna pronevjera, nego ozbiljan kriminal

Ivana Nobilo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:55