StoryEditorOCM
Crna kronikasav njegov bol

Vozio pod visokim utjecajem alkohola, a policajcima i sutkinji ponudio neobično objašnjenje

Piše vijesti sd
24. svibnja 2024. - 11:50

 Vozači u Hrvatskoj nažalost često pijani sjedaju za upravljač. Koliko je to često i s koliko alkohola, najbolje znaju prometni policajci koji ih zatječu te suci i sutkinje koji im presuđuju.

Oni najbolje znaju i kakva neobična opravdanja za to mogu čuti.

Takvo je opravdanje i 58-godišnjaka s bjelovarskog područja koji je u srpnju u zagrebačkoj Dubravi vozio pod utjecajem alkohola od 1,75 promila.

“Tog dana sam zbog ozljede palca završio na hitnom bolničkom prijemu u KB Dubravi. Doslovno sam plakao od bolova, a samo liječnik opće prakse mogao mi je propisati analgetike pa ih nisam imao. Zbog toga sam došao na ideju da bih mogao alkoholom ublažiti bol te sam tako popio dvije rakije. Nažalost, taj dan nisam stigao ništa jesti, pa je zbog toga alkometar pokazao ovoliku koncentraciju”, branio se Bjelovarčanin, piše Danica.hr.

Sutkinja nije uvažila njegovu argumentaciju kaznivši ga s 1320 eura i 120 eura prekršajnih troškova, uz tromjesečnu zabranu upravljanja. Kao otegotnu okolnost navela je kako je u travnju 2023. kod Čazme također zatečen kako vozi pijan.

image

Sutkinja nije uvažila argumentaciju o boli palca i kaznila vozača s 1320 eura i 120 eura prekršajnih troškova, uz tromjesečnu zabranu upravljanja (ilustracija)

/Shutterstock

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 11:39