StoryEditorOCM
Crna kronikauhićeno 10 osoba

Akcija USKOK-a i policije: U tijeku uhićenja po Hrvatskoj, ‘pali‘ i dileri sa splitskog područja i poznati poduzetnik

Piše JL
22. svibnja 2024. - 10:31

Uskok i policija pokrenuli su danas na području Zagreba i još tri županije akciju protiv deset osumnjičenih za udruživanje zbog kaznenih djela iz "oblasti kriminaliteta droga".

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje se provode na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga, navodi USKOK.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, dodaje se u priopćenju USKOK-a.

O akciji se oglasilo i Ravnateljstvo policije.

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku - objavili su.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o osobama koje imaju i legalno registrirani uzgoj konoplje za proizvodnju CBD-a, no očito je da su usput uzgajali i nelegalnu marihuanu za plasman na crno tržište.

N1 javlja kako se prema za sada dostupnim informacijama marihuana proizvodila na lokacijama na Bilogori i u Slavoniji, a isti medij navodi da je među osumnjičenima i jedan poznati gospodarstvenik. Vrijednost droge za sada nije potvrđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 05:56