StoryEditor
Crna kronikaKAŠTELANSKI HOUDINI

Tijekom noći ‘ispred nosa‘ čuvara javnog reda nestao automobil: ispred Policijske postaje ukraden Mercedes s probušenim gumama!

Piše Marko Didić
3. lipnja 2020. - 13:31
Policijska postaja Kaštel Sućurcu  Joško Šupić/HANZA MEDIA

Ako volite igre detekcije i priče u kojima ne možete donijeti nijedan normalan zaključak, ovo je idealna priča za vas. Dakle, s parkirališta koje se nalazi uz jugozapadni dio Policijske postaje Kaštela netko nepoznat odvezao je, ili ukrao, Mercedes A-klase koji je tu bio parkiran s probušenim gumama.

Vozilo, tako se barem govori u kuloarima, pripada jednom nadobudnom mladiću s područja Kaštela poznatom po krađama, provalama i sličnim djelima. Zabilježili smo više nego jednom da je policiji u sefovima nedostajao oduzeti novac ili zlato (sjetite se presude policijskom šefu Željku Dolačkom), ali baš da netko policajcima ispred nosa "mazne" automobil, i to s probušenim gumama, e to već spada u nadrealnu misiju. Ali, eto, i to je moguće.

Iz PU splitsko-dalmatinske, koja o ovome nije izvijestila javnost smatrajući da je takve stvari ne zanimaju, u službenom odgovoru izvijestili su nas na sljedeći način:

"Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da je tijekom noći 29./30. svibnja za sada nepoznata osoba s parkirališta objekta u kojem se nalazi i PP Kaštela otuđila osobno vozilo koje je prethodno u ožujku pronađeno napušteno, bez registracijskih oznaka i drugih identifikacijskih oznaka, na području Kaštela. U odnosu na oba događaja provodi se kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i razjasnile okolnosti navedenog."

Odgovornima smo postavili i nekoliko zanimljivih pitanja:

"Ima li PP Kaštela videonadzor i je li on kritične prigode radio, te koje su obveze dežurnog policijskog službenika u postaji tijekom noćnog dežurstva i glede obveze kontroliranja voznog parka oko zgrade, pa i vozila? Je li zbog ovog propusta netko sankcioniran u PP Kaštela i tko bi to trebao biti?

Zašto ovu informaciju do sada niste dali u javnost iako se zbila u noći 29. na 30. prošlog mjeseca?"

Ni na jedno od tih pitanja nismo dobili službeni odgovor, ali smo ih "pronašli" iz neslužbenih, ali dobro obaviještenih izvora.

Dakle, PP Kaštela ima videonadzor, ali on već mjesecima ne radi jer su kamere neispravne, kao i sustav, pa na snimkama nema nikakvog traga načina na koji je auto odvezen, ukraden ili je pravi vlasnik došao po njega.

Obveze su dežurnog policijskog službenika da svaka dva sata protegne noge i malo obiđe zgradu te vidi situaciju oko nje, pa tako i na parkiralištu, koje je javno, ali na kojemu se nalaze vozila koja je policija pronašla i oduzela, pa je prema tome obveza policije i da čuva takva vozila do pravomoćne presude ili javljanja stvarnog vlasnika.

Kakvim će smjerom ići krim-istraživanje kad nema videonadzora, a policija u Kaštelima od ožujka "gata" i istražuje čiji je napušteni Mercedes A-klase i je li njegov vlasnik skrivio prometnu nesreću pa pobjegao, je li možda počinio neko razbojstvo pa mu se auto pokvario u bijegu i još cijeli dijapazon mogućnosti "šta bi bilo kad bi bilo".

#UKRADENI MERCEDES#POLICIJSKA POSTAJA#KAŠTELA#KAŠTEL SUĆURAC

Izdvojeno

30. lipanj 2020 19:59