StoryEditorOCM
Crna kronikagotova krim-obrada

Splitski policajci pritvorili tri krijumčara migranata, svi su strani državljani, potvrđeno i zašto su se u to upustili

Piše vijesti sd
17. svibnja 2024. - 17:14
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku (ilustracija)Lucija Očko/Cropix

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri strana državljanina, dvojicom državljana Moldavije i državljaninom Rumunjske, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

 

Naime, osumnjičeni su jučer tijekom dana pronađeni na području Ugljana, a potom su dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Također su pronađena i dva vozila, dok su u jednom od njih zatečeni strani državljani koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

image

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su osumnjičeni za određeni novčani iznos dogovorili krijumčarenje više osoba (ilustracija)

/Shutterstock

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su osumnjičeni za određeni novčani iznos, dogovorili krijumčarenje više osoba, to jest njihov prijevoz do dogovorenog odredišta.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima i Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko - dalmatinske. 

image

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o strancima i Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti (ilustracija)

Damir Škomrlj/Cropix

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 00:00