StoryEditorOCM
Crna kronikaUhićenja od jutra

Doznajemo nove detalje akcije USKOK-a u Splitu: upleteno je pet osoba, sve je vezano uz brutalno ubojstvo u Kaštelima

Piše Vladimir Urukalo, Vijesti SD
30. rujna 2024. - 11:14

11:20 Kako doznaje Slobodna Dalmacija, današnjom policijskom akcijom obuhvaćeno je ukupno pet osoba, od čega se jedna već od ranije nalazi u zatvoru. 

Tijekom jutra uhićene su tri osobe, četvrta (Tomislav Šoljić) je u bijegu, a već otprije u zatvoru u Gospiću nalazi se Jozo Čabraja
Današnja uhićenja su vezana za slučaj ubojstva Marija Boljata zvanog Pajkić u Kaštelima 2020. godine, odnosno za ključnog svjedoka Jozu Čabraju koji je jedini tijekom suđenja čak tri puta mijenjao iskaz, a u jednom od njih je čak naveo da mu je nuđeno nešto manje od sto tisuća eura kako bi skinuo krivicu sa Tomislava Šoljića, optuženog za ubojstvo Boljata.

Tek treba vidjeti jesu li članovi uhićene kriminalne skupine utjecali i na neke druge svjedoke u istom postupku, s obzirom da je velika većina njih u sudnici prilikom davanja svojih iskaza djelovala poprilično uplašeno i zbunjeno. 

image

Jozo Čabraja

Tom Dubravec/Cropix


RANIJE: 9.14 Više osoba uhićeno je u ponedjeljak na području Splitsko-dalmatinske županije zbog sumnje da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa, izvijestili su Uskok i policija.

Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji poput pretresa i prikupljanja drugih dokaza rezultat kriminalističkog istraživanja koje po nalogu Uskoka provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

"Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa", priopćio je Uskok. Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o "daljnjem postupanju", odnosno hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu. Kako se neslužbeno doznaje uhićenja su vezana uz sprječavanje dokazivanja vezanih za nasilni događaj u Kaštelima. Riječ je o ubojstvu Marija Boljata zvanog Pajkić, u Kaštel Kambelovcu.

Šoljiću za ubojstvo Boljata i pokušaj ubojstva Čabraje 30 godina zatvora! Sudac je oštro odrezao kaznu, u sudnici se nije čula ni muha, evo koliko su dobili ostali

Kako neslužbeno doznaje N1 riječ o raskrinkavanju pritiska na svjedoke u postupku pokrenutom zbog krvavog obračuna u okolici Splita još sredinom 2020. godine.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni su pripadnici krim-miljea, a pritiskali su Jozu Čabraju koji je bio ključni svjedok ubojstva Marija Boljata.

U policiji kažu da će tijekom dana provoditi hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja će podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

image

Očevid ubojstva u Kaštelima

Zvonimir Barišin/Cropix/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 12:36