StoryEditor
Crna kronikaBAKA I UNUKA

Procurili novi detalji bizarne otmice u Splitu: ‘U stan su nam upale dvije žene i muškarac s fantomkama. U rukama su držali elektrošoker i pištolje!‘

6. veljače 2020. - 21:53
Ilustracija/Shutterstock

– To je sličilo na pravu otmicu. U stan su nam upale dvije žene i jedan muškarac s potkapama.

U rukama su držali pištolje, a jedan od otmičara imao je elektrošoker – ispričale su tri otete djevojke nakon što su dovezene u policiju poslije otmice na splitskim Mejama.

Djevojke je sa zavezanim rukama pronašao zaštitar u kamenolomu Križice kod Dicma, gdje su ostavljene nakon dvoipolsatne torture. Tada nisu znale da su pištolji plastični niti da elektrošoker neće biti upotrijebljen pa je logično da su se prepale, a 19-godišnjakinja je bila šokirana kad je doznala da je otmicu organizirala njezina baka, koja je smatrala da joj je unuka upala u loše društvo. Plan je, naime, bio da po djevojke nakon otmice dođe ujak 19-godišnjakinje te ih “spasi”, kako bi unuka shvatila sve opasnosti koje vrebaju u “bijelom svijetu”.

U organizaciji prijateljice

Baka je u policiji rekla da osim 24-godišnjakinje, koja joj je dobra poznanica, ne zna nikoga od otmičara, pa ni policajku, i da nakon svega nije odustala od borbe da unuku izvede na pravi put. Unuka je baku zadnji put vidjela na ispitivanju u policiji i bila je bijesna na nju. Baka je zahvalila policajcima na razumijevanju njezine situacije i na korektnosti tijekom obrade, s obzirom na to da nije privedena na tužiteljstvo, kao ni ljudi koje je angažirala njezina 24-godišnja prijateljica.

Dovršena krim-obrada

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba iz ove priče, u dobi od 21, 22, 24, 25, 44, 61 i 71 godinu, koje se sumnjiči da su 1. veljače počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu dvije 20-godišnjakinje, 19-godišnjakinje i 32-godišnjakinje.

Kako je bakina prijateljica došla do 44-godišnje policajke, još uvijek je nepoznato. Policajka, koja je bila dio otmičarskog tima, radi u PP Senj, majka je dvoje djece i njezini kolege ne mogu vjerovati da je istina sve što čitaju o njoj. Otmičari su u Šibeniku unajmili kombi kojim su krenuli u Split, u Mihanovićevu ulicu, gdje su 19-godišnjakinja i njezina godinu dana starija prijateljica unajmile stan.

Još je ljuta

Baka otmičarka trebala je otputovati na hodočašće u Izrael, uplatila je aranžman i preuzela avionsku kartu za Svetu zemlju, ali su je događaji oko unuke koje je sama inicirala spriječili da ode na put. Umjesto u Izrael, mogla je otići u zatvor na Bilicama.

Djevojčini roditelji žive u Njemačkoj i djevojka je nakon otmice kontaktirala sa svojim tatom, bakinim sinom, ali ne i s bakom. Valjda će je ljutnja proći, a i baka će morati pronaći neke blaže metode odgajanja unuke, ako baka uopće treba odgajati unuku pored živih roditelja.•

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 23:05