StoryEditorOCM
Crna kronikanovi detalji slučaja

Prijavljena i supruga gazde hotela koji je premlatio djelatnicu. Vidjela je kako divljački tuče djevojku, samo je otišla

Piše Vijesti SD
8. srpnja 2024. - 13:52

Premlaćivanje radnice jablaničkog hotela i ispovijest mlade Enise Klepo, o čemu je prvi pisao portal Hercegovina.info, a vijest su potom prenijeli mediji diljem regije, dugo će se pamtiti.

Podsjetimo, Vlasnik hotela Amir Džafić došao je na poziv supruge Ines i brutalno pretukao radnicu. Od tada je prošlo godinu dana, a Amir Džafić je nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Međutim, priča ide dalje.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a, Odjel Konjic, Hercegovina.info doznaje da je oštećena Enisa Klepo tom tužiteljstvu, putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Dalipagić - Crnjac, podnijela kaznenu prijavu protiv Ines Džafić zbog kaznenog djela nepružanja pomoći iz čl. Članak 175. KZ FBIH.

Tijekom glavnog ispitivanja, koje je održano 27. studenoga 2023. godine, optuženi su priznali počinjenje kaznenog djela, a između ostalog izvedeni su i dokazi i to dio DVD zapisa kamera video nadzora hotela Jablanica od 01.08.2023.godine, na kojem je videonadzorom vidljivo i jasno i nedvojbeno da preko telefona Ines Džafić, supruga optuženog, poziva istu osobu da dođe u hotel, da isti dolazi odmah, hvata za grudi Enisu Klepo području i majici kratkih rukava, gura je prema vratima prostorije u kojoj se nalazi bazen, udarajući je pri tom u predjelu lica, glave i očiju.

Zatvorila je vrata i otišla

Ines Džafić tada  prilazi vratima odakle se čuje plač i zapomaganje ozlijeđene Enise Klepo, otvara vrata, vidi da njen suprug divljački tuče Enisu Klepo, zatvara vrata i odlazi bez ikakvog pokušaja da djevojci pomogne. 

Članak 175. KZ-a FBiH propisuje da će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 6 mjeseci kazniti tko ne pruži pomoć osobi koja je u neposrednoj životnoj opasnosti, iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili druge.

Podsjetimo, Općinski sud u Konjicu je dana 28. prosinca 2023. godinedonio nepravomoćnu presudu kojom je optuženik Amir Džafić oglašen krivim za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

Presuda se odnosi na 1. kolovoza 2023. godine, kada je oko 21:30 sati na recepciji hotela "Jablanica", a na poziv svoje  supruge i ujedno direktorice hotela, koja se posvađala s radnicom, brutalno istukao Enisu Klepo, koja je radila kao recepcionerka u hotelu, a direktoricu Ines Džafić naljutilo je što joj je najavila otkaz.

 

Zadobila teške tjelesne ozljede

‘U jednom trenutku na recepciju je došao optuženi Amir Džafić, suprug direktorice, koji je odmah krenuo prema oštećenoj govoreći: “Što je ovdje problem? Izlazi iz objekta!”, a potom je, nakon što je oštećena odbila napustiti radno mjesto, iako je bio svjestan da bi je mogao tjelesno ozlijediti, ali je pristao na to, rukama ju je uhvatio u predjelu prsa i majice, gurajući je prema vratima, koja su vodila u prostoriju u kojoj se nalazi bazen, udarajući oštećenu šakom u predjelu lica, glave i očiju.

U međuvremenu je došla i zaposlenica Semira Nezirić, pokušavajući ih razdvojiti, u čemu nije uspjela, jer ju je optuženi Amir Džafić odgurnuo i nastavio gurati i udarati oštećenu tjelesnom snagom te ih izgurao u hodnik, koji vodi do navedenog bazena, zatvarajući vrata iz hodnika, nastavljajući gurati i udarati oštećenu, koji je u jednom trenutku uspjela sjesti na stepenice, kada prestaje daljnji napad na oštećenu.

Optuženi Amir Džafić se tada pogrdnim riječima obraća žrtvi govoreći: „Klošaru, neću ti platiti“, nakon čega je oštećena napustila mjesto događaja i uputila se u DZ Jablanica radi ukazivanja liječničke pomoći, a zatim u SKB Mostar, gdje je bila hospitalizirana od 01. kolovoza 2023. do 03. kolovoza 2023. godine, pošto je uslijed napada zadobila teške tjelesne ozljede - ozljede u vidu otoka i podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenja ispod spojnice lijevog oka i prijeloma lijeve očne šupljine bez pomaka‘, navodi se u presudi, prenosi Hercegovina.info.

Enisa Klepo ranije je za Hercegovina.info detaljno ispričala kako je izgledao napad.

"Prišao mi je, sjedio sam u stolici, udario me šakama, digao me iz stolice, poderao mi majicu. Pokušao sam se obraniti verbalno i fizički, naravno nije bilo moguće. Onda me vukao do kraja do stražnjeg izlaza, to je oko dva metra iza recepcije. Njegova supruga je pobjegla s lica mjesta, kao i kuhar, kuharica je stajala između nas dvoje. Kako je on mene gurao, tako je i ona išla, ali mislim da nije ozlijeđena. Tu u tom malom hodniku nema video nadzora, ta vrata vode prema zadnjem hodniku i bazenu, i tu sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarica, ku**a, da sam mu razorila objekt i slično", ispričala je Enisa. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 05:22