StoryEditorOCM
Crna kronikaTRI ‘MUŠKETIRA‘

Policajci na pretresu stana sjeli pa jeli s nedavno ubijenim Tomislavom Sabljom: ‘Samo krkaj, Roki!‘

Piše VIJESTI SD
12. svibnja 2023. - 18:20

U prosincu 2021. godine dok su pretraživali stan nedavno ubijenog Tomislava Sablje, tada ponovno uhićenog zbog iznude nad 79-godišnjim Z. G., policajci su zajedno sa Sabljom ručali sir i čvarke. Sada je portal 24sata objavio video snimku tog druženja, a policija tvrdi kako je u međuvremenu doznala za snimku te su trojica policajaca, koji su taj dan bili kod Sablje, udaljena iz službe - prenosi Jutarnji list.

"Probaj sir, da ne kažeš da nisi probao. Samo krkaj, Roki", govori Sabljo policajcu u civilu koji zatim uzima komad sira.

"Ti si još najbolje prošao, ti pišeš... Probaj i čvarke", kaže zatim Sabljo policajcu koji je za stolom sastavljao zapisnik.

Iz zagrebačke policije odgovorili su nam kako su zbog "druženja" sa Sabljom iz službe privremeno udaljena trojica policajaca te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak. Cijeli je predmet predan Državnom odvjetništvu kako bi oni odlučili ima li osnove za pokretanje kaznenog postupka.

"Vezano uz vaš upit, možemo potvrditi da je Policijska uprava zagrebačka u posjedu snimke koja prikazuje jednu civilnu osobu i policijskog službenika ove Policijske uprave. Na snimci je vidljivo da civilna osoba konzumira hranu za stolom te se pored nje nalazi policijski službenik koji nešto bilježi. U jednom trenutku civil nudi hranom policijskog službenika, što on i prihvaća. Odmah po saznanju za snimku načelnik Policijske uprave zagrebačke zatražio je od nadležnih službi žurno utvrđivanje svih činjenica i okolnosti pod kojima je nastala snimka, kao i utvrđivanje statusa osoba sa snimke. Tako je utvrđeno da je snimka nastala u prosincu 2021. godine, tijekom pretrage doma osumnjičenika u sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja, i da se na snimci upravo nalaze osumnjičenik i policijski službenik koji sudjeluje u provođenju pretrage. Osim njega, u pretrazi su sudjelovala još dva policijska službenika. Načelnik Rašić udaljio je iz službe svu trojicu policijskih službenika te će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. O događaju sa snimke odmah je obaviješteno i nadležno Državno odvjetništvo koje će policija izvještavati o svemu utvrđenom", navela je policija, dodajući da su policajci koji su objedovali sa Sabljom nakon toga Sablju uhitili i predali pritvorskom nadzorniku.

"Napominjemo da je kriminalističko istraživanje iz kojeg datira navedena snimka okončano podnošenjem kaznene prijave protiv osumnjičenika (osoba sa snimke), a koji je tada i predan pritvorskom nadzorniku", izvijestila je policija.

U prosincu 2021. Tomislav Sabljo je, nakon skoro maksimalne dvije i pol godine provedene u istražnom zatvoru nakon akcije Tebra, bio pušten na slobodu jer optužnica protiv njega još nije bila potvrđena. Međutim, nakon samo četiri dana provedena na slobodi ponovno je "pao" zbog iznude nad Z. G. (79), a tijekom pretrage stana nastala je spomenuta snimka. Niti jedan od ta dva postupka nije okončan presudom, a oba su u odnosu na Sablju obustavljena kada je on prije dva tjedna ubijen u narodnjačkom klubu Ritz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:44