StoryEditor
Crna kronikaDUGOTRAJNO BOLOVANJE

Policajac iz splitske uprave prijavljen za zlouporabu položaja i udaljen iz službe: zatvorio oči pred nedjelima izgrednika iz Kaštela

Piše K.M.B.
28. travnja 2020. - 10:48
Privođenje ilustracija

Zbog dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti prijavljen je 33-godišnji policajac koji je i udaljen iz službe odmah po završetku kriminalističkog istraživanja. Inspektori Službe organiziranog kriminaliteta utvrdili su postojanje sumnje da je 33-godišnjak ostvario obilježja navedenih kaznena djela, saznajemo iz policijske uprave.

Naime, 33-godišnji policijski službenik koji se nalazi na dugotrajnom bolovanju tijekom 2019. godine u dva navrata kao ovlaštena službena osoba, iako je znao ili je morao znati za počinjenje kaznenih djela, nije poduzeo niti jednu radnu u cilju sprječavanja počinjenja kaznenog djela. 

Isto tako nije prijavio tada 39-godišnjeg muškarca za kojeg je provedenim  kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnove sumnje da je tijekom kolovoza na području Kaštela ostvario obilježja dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom radi čega je isti kazneno prijavljen.

Protiv 33-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb, a imenovani je također odmah po dovršetku istraživanja udaljen iz službe. 

#PU SPLITSKO DALMATINSKA#SPLIT

Izdvojeno

02. srpanj 2020 11:37