StoryEditorOCM
Crna kronikabanja luka

Pedofil uhićen jer je maloljetnice nagovarao na slanje golišavih fotografija, prije je napadao studentice

Piše Vijesti sd
3. srpnja 2024. - 12:51
Pri pretresu kuće pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni te mediji za pohranu digitalnih podataka (ilustracija)Afp

Banjolučanin V.B. koji je jučer uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju, danas je sproveden u Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci.

Iz banjolučke Policijske uprave jučer je priopćeno kako se uhićeni sumnjiči da je u prethodnom periodu s maloljetnim osobama putem društvenih mreža komunicirao na seksualno eksplicitan način, navodeći maloljetnu osobu da se fotografira i pošalje mu fotografije. On je  uhićen u okviru akcije "Laser", piše Klix.ba.

Na osnovi naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu suglasnost postupajućeg tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka jučer je izvršen pretres kuće i pokretnih stvari koje koristi V.B.. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, mediji za pohranu digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

‘Prisiljavao studentice na poljupce‘

Prema neslužbenim saznanjima, radi se o Velimiru Balabanu koji je i 2017. godine dovođen u vezu s istim kaznenim djelom. Naime, te godine su se pojavile pritužbe nekoliko studentica koje su se žalile da ih radnik studentske službe Tehnološkog fakulteta u Banjoj Luci prisiljava da ga ljube kako bi im prijavio isipite.

Tada su postojali i navodi kako je Balaban studentice pozivao na večeru u svoj stan te da je ugovarao sastanke u jednom banjolučkom hotelu. Slučaj su preuzeli Sveučilište Banja Luka i Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci.

image

Banjolučka policija uhitila je osumnjičenika (ilustracija)

Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 12:51