StoryEditorOCM
Crna kronikaJURIO 200 KM/H

Ovako je izgledao kombi koji je Edi skršio 2019.: Tada je s njim bila trudna djevojka, jučer je suprugu odveo u smrt

Piše L.G./JL
1. lipnja 2024. - 22:43

Edi Zdjelar (24), koji je sa suprugom poginuo u petak u prometnoj nesreći, a prije toga se snimao kako vozi 200 km/h, 2019. je u Novoj Gradiški izazvao još jednu tešku nesreću u kojoj je stradala i njegova tadašnja trudna partnerica, piše Jutarnji list. 

Portal Radija Nova Gradiška objavio je tada da se nesreća dogodila 18. ožujka u mjestu Kovačevac. Tada 18-godišnji Zdjelar vozio je kombi nad kojim je izgubio nadzor te je nekontrolirano prešao na drugu stranu ceste i udario u betonski most. Od siline udarca, vozilo se prevrnulo i ponovno vratilo na suprotni trak ceste kojim se kretalo iz smjera Okučana.

U kombiju je osim Zdjelara bila i njegova tada trudna 18-godišnja djevojka.

Oboje su, prema riječima očevidaca, od siline udarca izletjeli iz kombija, a do dolaska Hitne pomoći vozač je došao k svijesti, a nesretna žena nažalost nije.

Oboje su hitno prebačeni u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje su se liječnici borili za život 19-godišnjakinje, dok je Zdjelar bio teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti.

Zdjelarova tadašnja partnerica preminula je devet mjeseci kasnije, ali njezina smrt ne može se sa sigurnošću povezati s posljedicama prometne nesreće. Njezina beba je preživjela.

Baka trudne djevojke koja je nastradala u prometnoj nesreći tada je preminula od šoka, nakon što je na cesti ugledala nepomično tijelo svoje unuke.

"Njena kuća se nalazi blizu mjesta nesreće i, kad je čula što se dogodilo, izašla je na cestu. Navodno je unuci pod glavu stavila jastuk. Sve ju je to toliko šokiralo da je preminula", rekli su mještani tada za Radio Nova Gradiška.

Policija je kasnije potvrdila da vozač i djevojka nisu bili vezani pojasom, a kombi se prevrnuo zbog brze vožnje.

Snimao se kako vozi 200km/h

Edi Zdjelar (24) je jučer poginuo kod Novske, a u u smrt je poveo i suprugu. Zdjelar je vozio velikom brzinom BMW kojim se zabio u kamion na autocesti, a u automobilu je s njima bilo i dvogodišnje dijete.

Nekoliko sati prije nesreće, na svom je Facebook profilu objavio snimku koja pokazuje kako juri BMW-om po autocesti, a može se vidjeti da je vozio i više od 200 km/h. Na videu se u pozadini glasno čuju i cajke, a vani pada kiša. Zdjelar je u jednom djeliću videa pozdravio svoje prijatelje i obavijestio ih da ide na krštenje.

Video je sniman između 14:30 i 14:45, što odgovara vremenu nesreće jer je nesreća prijavljena u 15 sati.

Pod videom ostavljen velik broj poruka

Ispod videa u kojem je objavio svoje divljanje po autocesti, sada poznati, ali i nepoznati ljudi ostavljaju poruke saučešća ili osude.

- Edi, buraz moj, šta si napravio Bože dragi.

- Jadno dijete, ostalo je siroče.

- Moja sućut.

- Prijatelju moj, laka vam zemlja, počivali u miru Božjem. Nismo se nadali ovome, nitko. Bio si dobar drug, neću te nikad zaboraviti, ostaješ u mome srcu. Sućut želim rodbini i roditeljima. Volim te, buraz moj, neki su od komentara.

Policija se oglasila o nesreći

Policija je danas objavila da se u petak, 31. svibnja oko 15 sati, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, između čvora Okučani i Novska, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, dok je jedna osoba teže ozlijeđena.

Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljajući automobilom novogradiških oznaka u smjeru Novske, udario u stražnju stranu kamiona bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka koji se kretao ispred njega u istome smjeru.

Na mjestu događaja vozač i 20-godišnja putnica iz automobila (oboje hrvatski državljani) su smrtno stradali, a njihova tijela su prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, dok je dijete teže ozlijeđeno.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke.

U vremenu od 15.20 do 17.30 sati za sav promet bila je zatvorena sjeverna kolnička traka na dionici od čvora Okučani do čvora Novska, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

U svezi ove prometne nesreće policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće.

Na fotografijama s mjesta nesreće mogao se vidjeti potpuno smrskani automobil u kojem su poginuli Zdjelar i njegova supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 07:53