StoryEditorOCM
Crna kronika‘lako ćemo‘

Na prometnici u Starome Gradu u teretnom vozilu zaustavljen mladi vozač bez položenog vozačkog ispita: hvarska policija podnijela prijavu protiv njega i vlasnika

Piše Katarina Marić Banje
10. siječnja 2022. - 23:45

Policijski službenici Policijske postaje Hvar su tijekom nadzora i kontrole prometa, u Starom Gradu, zaustavili teretno vozilo kojim je upravljao 27-godišnji muškarac za kojeg je utvrđeno kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Muškarac je isključen iz prometa, te je protiv njega nadležnom prekršajnom sudu podnijet optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 216. st.3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, obzirom da je utvrđeno kako je muškarac upravljao vozilom tvrtke koja se bavi dostavom, protiv vlasnika vozila-tvrtke je podnijet obvezni prekršajni nalog zbog postojanje osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 229. st.2. ZSPC-a. (davanje vozila na upravljanje osobi koja nema pravo na upravljanje vozilima).

O svemu je također izviješten Državni inspektorat – Inspekcija cestovnog prometa poradi sankcioniranja prekršaja iz njihove nadležnosti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 05:27