StoryEditorOCM
Crna kronika‘Padaju‘ kilogrami

Muškarac uhićen s 14 kg ‘trave‘ i dvije tisuće ecstasya bio je dio ulične dilerske mreže Petrakove organizacije!

Piše Vladimir Urukalo
25. svibnja 2024. - 17:59

Informacija o zapljeni 14 kilograma marihuane i uhićenju 30-godišnjaka, koju je u subotu objavila splitska policija, odmah je potaknula nagađanja o tome tko je uhićeni i odakle mu tolika količina droge vrijedna desetke tisuća eura?

- Jučer su policijski službenici Službe kriminaliteta droga u Splitu na ulici zatekli 30-godišnjaka s drogom u vozilu. Odmah je uhićen i priveden u službene prostorije policije te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je utvrđeno da je u vozilu u torbi imao 22 plastične vrećice s marihuanom ukupne težine 13,891 kg i dvije plastične vrećice u kojima se nalazilo ukupno 2090 komada tableta ecstasy ukupne težine 855 grama - izvijestili su iz splitske policije.

Kako smo neslužbeno doznali, radi se o Antoniju T. iz Splita i ovo mu nije prvi put da je "pao" u policijske ruke. Naime, sredinom svibnja 2020. godine bio je uhićen s u Ulici A.B. Šimića kada je policija kod njega pronašla 0,8 grama marihuane da bi kasnijom pretragom njegovog stana našli još 55 grama kokaina.

‘Našlo mu doma...‘

Komunikacija vođena preko kriptirane aplikacije SKY ECC, a koja je zabilježena i dešfrirana tijekom istrage o narko-hobotnici na čelu sa Nenadom Petrakom i koja je, prije koji tjedan, rezultirala uhićenjem šest osoba iz "niže" razine Petrakove zločinačke organizacije pokazuje da je u petak uhićeni muškarac bio dio ulične dilerske mreže Stipe Klarića, jednog od uhićenih u posljednjoj akciji.

image

Nenad Petrak 

Photopixel/Shutterstock

Tako je zabilježen razgovor kojeg je Klarić, dan nakon Antonijevog uhićenja, vodio s Tomislavom Miletićem, 40-godišnjakom iz Splita koji se već više od pola godine nalazi u bijegu i kojeg USKOK sumnjiči da je bio jedan od ljudi iz vrha Petrakove organizacije. Po sumnjama USKOK-a, baš je Miletić taj koji je Klarića uveo u posao.  

"Evo, ku..., pa mi ovi mali jučer sa 60 grama biloga... našlo mu doma budaliiiiiiii....", veli Klarić.

"Uuuuuu... jebenti sve... dobro je nije druka ništa", odgovorio mu je Miletić.

"Pustilo ga", javlja Klarić.

"1500 eura skini... A kako su mu uletili?" pita Miletić.

" Ni oni nisu očekivali B" - kazao je Klarić "šefu".

"A kako su mu uletili?" pita Miletić.

"Na ulici, ima cvit u sebe i odma po nalog... Došli doma u sobi našli vagu i bilo... A budala ima par dana donija doma, nešto mu boks propa", pojašnjavao je Klarić.

Nakon što je uhićen s gotovo 14 kilograma "trave" i preko dvije tisuće ecstasya, 30-godišnji Antonio predan je pritvorskom nadzorniku i očekuje se da tijekom vikenda bude priveden na ispitivanje na ODO Split koji će, po svemu sudeći, za njega tražiti određivanje istražnog zatvora. Tek treba vidjeti da li će i ova zaplijenjena droga biti "pripisana" Klariću odnosno da li je i ona dio pošiljki koje su stizale preko Petrakove organizacije ili je, pak, dio neke nove priče.   

image
/SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 09:21