StoryEditorOCM
Crna kronikasukob ispred kluba

Marendićevom sinu i ostalim akterima određen istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela! Je li prijava nabildana?

Piše Marko Didić
8. travnja 2024. - 10:43

Nakon ispitivanja kod istražnog suca, četvorici mladića iz Splita, među kojima je i sin bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela.

Mladić koji je zadao odlučujući udarac 23-godišnjaku je među njima, a peti mladić još čeka svoj red na ispitivanje kod istražnog suca pa je logično da i on zaradi istražni zatvor kao i ova četvorica.

Mladići su uhićeni nakon što se doznalo da su u subotu u ranim jutarnjim satima, negdje oko 3 i pol ujutro, teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u ulici Put Supavla u Splitu.

Ozlijeđenom mladiću u bolnici su utvrđene teške tjelesne ozljede i to teška trauma mozga, prijelom baze lubanje i puknuće kosti lubanje s unutarnjim krvarenjem te je hospitaliziran na Jedinici intenzivnog liječenja.

Kako su u nedjelju tijekom jutra javili iz splitske bolnice, nakon operativnog zahvata mladić je još uvijek bio u životnoj opasnosti.

Svih pet aktera (četiri maloljetnika i mlađi punoljetnik) zaradili su kaznenu prijavu nanošenja osobito teške tjelesne ozljede za što je zapriječena kazna od jedne do osam godina zatvora. Mnogi koji su pogledali snimku a radi so kriminalistima i pravnicima misle da je ta kvalifikacija djela za petoricu mladića od strane šibenske policije prenapuhana i odraz je straha da se ne bi nešto propustilo s obzirom da je u pitanju sin bivšeg načelnika splitske policije koji nije zadao kobni udarac.

Iz snimke koja već naveliko kruži Dalmacijom vidi se napad više mladića na tog momka ali presudan za nanošenje tako teške tjelesne ozljede bio je high kick udarac nogom u glavu koji obara mladića i on nekontrolirano udara glavom o beton. Prije toga je mladić primio još nekoliko udaraca koji nisu doveli do pada, ali možda jesu do ošamućenosti i nesposobnosti za bijeg ili daljnju borbu.

‘Slobodna‘ saznaje: mladić udario nogom Marendićevu kćer i pobjegao iz kluba! Prijatelj ostao i sad mu se bore za život

Više stručnjaka koje je vidjelo ovu snimku nam kaže da je ovdje trebala ići prijava za sudjelovanje u tučnjavi, a samo onaj tko je zadao tako opasan udarac otvorenom nogom u glavu je po njima trebao zaraditi ovako tešku kaznenu prijavu. Državno odvjetništvo je jedino koji tijekom postupka u svakoj fazi može promijeniti kvalifikaciju kaznenog djela pa ćemo vidjeti što će se dogoditi u ovom slučaju i ima li za to argumenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:46