StoryEditorOCM
Crna kronikastrašna tragedija

Iz riječkog KBC-a otkrili stanje časnika palube: ‘Ozlijedio je rame, donji dio leđa, zdjelicu... Ali, imao je sreće‘

Piše Vijesti SD
11. kolovoza 2024. - 19:46

Danijela Minić javila se uživo iz Rijeke u HTV-ov središnji Dnevnik.

- Prema informacijama iz KBC-a, u riječku bolnicu zaprimljena je jedna muška osoba iz Lošinja nad kojom su počeli dijagnostičko-terapijski postupci i, kako doznaju, ona je izvan životne opasnosti, javila je.

Ovakvu nesreću u Jadroliniji ne pamte od Domovinskog rata.

Na trajektu u trenutku nesreće nije bilo putnika. Policija je dojavu o nesreći dobila oko 15.10. Slijedi očevid na kojem uz policiju sudjeluju sve mjerodavne službe, a očevidom rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice. Tamo su i djelatnici Lučke kapetanije, a riječki lučki kapetan Darko Glažar rekao je za Dnevnik kako dugo godina ne pamte ovakvu tragediju te je izrazio sućut obiteljima stradalih.

Poginuli vođa stroja i jedan od kormilara su bili iz okolice Splita, drugi kormilar iz Zadra. Ozlijeđeni stabilno

- Troje ljudi je stradalo i četvrti je transportiran u riječku bolnicu. Istraga je u tijeku, naši djelatnici, dakle, šef Lučke ispostave Mali Lošinj i dežurni inspektor odmah su upućeni na lice mjesta. Sutra dolazi još pojačanje, da tako uvjetno kažem, s dva dodatna inspektora iz Kapetanije Rijeka, tako da ćemo utvrditi sve detalje, rekao je Glažar.

- Ja u ovom trenutku, dakako, ne mogu govoriti o detaljima jer istraga je u tijeku. Samo bih naglasio da je pored sigurnosne i nautička istraga. Obje će dati, normalno, rezultate i što se dogodilo. Isto tako tu je uključena Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, dodao je.

Nesreća u Malom Lošinju: Rampa trajekta priklještila mornare, tri su pomorca poginula, a jedan je ozlijeđen

Istraga je u tijeku

Nije htio komentirati neslužbenu informaciju da se nesreća dogodila kad je nešto krenulo po zlu s rampom pa su djelatnici otišli provjeriti.

- Znamo otprilike što se dogodilo, ali, ponavljam, pošto je istraga u tijeku u ovom trenutku još ne mogu reći, rekao je Glažar.

- Ja se nadam da ćemo sutradan reći što se zbilo.

Rekao je da je brod imao valjane svjedodžbe, kao i da je za putnike osiguran zamjenski brod.

Izjavu za HRT dala je i Slađana Srdoč, dr. med., iz Hitne medicinske službe KBC-a Rijeka.

- Pri dolasku naše ekipe, koja je vrlo brzo došla na mjesto intervencije, vidjeli su da je nažalost dvoje mornara poginulo, dvoje radnika, a jedan je ozlijeđen. Srećom, imao je stvarno sreću da je ozlijeđeno rame, donji dio leđa, vjerojatno zdjelica, hemodinamski stabilan, pri svijesti, nema ozljede glave, opskrbljen je i mobiliziran, rekla je dr. Srdoč. Kasnije je potvrđeno kako su preminule tri osobe. 

‘Bilo je stravično, trojicu poklopila rampa, četvrtog smo vadili iz mora‘; Otkrivaju se detalji tragedije na Lošinju

Glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović Mavrinac rekla je da su se tri člana posade u trenutku nesreće nalazila na vezu broda, odnosno na području kopna ispod rampe broda.

- Jadrolinija je duboko potresena ovim nesretnim događajem i ono što u ovom trenutku želimo je izraziti iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca, ali i svim kolegama koji su bili na brodu Lastovo u trenutku nesreće. Prema našim informacijama, kako još nije bilo vrijeme polaska, putnika nije bilo na brodu, odnosno samo su se nalazili članovi posade, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 21:57