StoryEditorOCM
Crna kronikabrutalno ubojstvo

Horor u Slavoniji: Izmasakrirao ga sjekirom, odvezao na njivu i nastavio s iživljavanjem. Na kraju ga je ubacio u bunar

Piše L.G./JL
19. lipnja 2024. - 13:19

Iz Policijske uprave vukovarske srijemske izvijestili su jučer da je u bunaru na oranici u Bošnjacima, nedaleko Županje, pronađeno tijelo muškarca, a danas je ista uprava obavijestila javnost kako je riječ o ubojstvu te da je osumnjičeni uhićen.

Tijelo su iz bunara izvadili vatrogasci, te je prevezeno u vukovarsku bolnicu na identifikaciju i obdukciju. Ondje je potvrđen identitet mrtvog tijela, a obdukcijom je utvrđeno kako se radi o nasilnoj smrti 48-godišnjaka, priopćila je danas policija.

- S obzirom da je iz utvrđenih činjenica proizlazilo da je na štetu 48-godišnjaka počinjeno kazneno djelo, policijski službenici su poduzeli mjere traganja za počiniteljem te 18. lipnja u službene prostorije priveli 30-godišnjaka iz Bošnjaka, gdje je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, piše Jutarnji list.

Također je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog kojom su pronađeni i oduzeti predmeti izvršenja kaznenog djela, a potom je pod rukovodstvom zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u obiteljskoj kući proveden i očevid.

Kriminalističkim istraživanjem, provedenim u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Vukovaru, potvrđena je osnovana sumnja kako je 30-godišnjak počinio kazneno djelo Teško ubojstvo iz članka 111. stavka 1. točke 1. Kaznenog zakona na štetu 48-godišnjaka, tako što je oko 1,40 sati 31. svibnja, u dvorištu obiteljske kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, 48-godišnjaku zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu, nakon čega je njegovo besvjesno tijelo odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao. Potom je njegovo tijelo bacio u bunar.

Osumnjičeni će danas, 19. lipnja biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru - navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 13:20